נדל"ן ותשתיות

הכנסות בשווי 2.25 מיליארד שקל: העיר הישראלית בדרך להשתנות

תכנית ענק לפינוי בינוי באשדוד קיבלה תוקף: קבוצת סופרין, קבוצת וייס וחברת ספיר התחדשות עירונית יקימו 1,363 דירות חדשות, שטחי מסחר ותעסוקה ובית ספר
מערכת ice | 
נדלן-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
קבוצת סופרין בשליטת ליאון וצחי סופרין העוסקת בייזום, ניהול והקמה של פרויקטים נדל"ניים למגורים, משרדים, מסחר ולוגיסטיקה דיווחה הבוקר (חמישי) לבורסה לניירות ערך בתל אביב על כך שהתוכנית ברחוב הרב מימון באשדוד קיבלה תוקף ויוצאת לדרך.
התכנית שאושרה בותמ"ל, הינה לפינוי 298 דירות ישנות ב-18 בניינים בני 4 קומות אשר במקומן תקים קבוצת סופרין יחד עם קבוצת וייס וחברת ספיר התחדשות עירונית 1,363 דירות חדשות.
במסגרת הפרויקט המשתרע על כ-35 דונם, יקימו החברות בנוסף גם שטחי מסחר ותעסוקה, מבני ציבור ובית ספר. הבניה המוצעת במסגרת הפרויקט החדש תהיה בניה מרקמית של בניינים בני 10 קומות כולל 4 מגדלים שיגיעו עד לגובה של 34 קומות. התכנון משלב מרחבים מפותחים המאפשרים שבילי הליכה, בקומת קרקע הוקצו שטחים למוסדות ציבור ולאורך הרחובות הראשיים מוצעת דופן מסחרית כחזית פעילה. עורך התכנית הוא אדריכל גיל מינסטר.
להערכת החברה, הפרויקט, אשר צפוי להתחיל במהלך שנת 2028, צפוי להניב הכנסות בסך של כ- 2.25 מיליארד שקל ורווח של כ-440 מיליון שקל. חלק החברה בפרויקט 25%. כמו כן, במסגרת ההסכמות בין החברות היזמיות, סופרין תהיה אמונה גם על הניהול ההנדסי של הפרויקט בתמורה לדמי ניהול.

הרב מימון אשדוד - סופרין ויס וספיר. קרדיט: viewpoint
נטע להב, משנה למנכ"ל וסמנכ"לית פיתוח עסקי של קבוצת סופרין ציינה: "אנחנו מברכים את הועדה על העידוד, התמיכה בפרויקט ואישור התוכנית הכל כך משמעותית. בשנים האחרונות, הפכה החברה את תחום ההתחדשות העירונית לאחד מעמודי התווך באסטרטגיית הפיתוח העסקי שלה".
להב הוסיפה: "במהלך השנה האחרונה השקיעה החברה משאבים רבים בקידום פרויקטים משמעותיים של פינוי בינוי בערים מרכזיות ברחבי הארץ ביניהן, ראשון לציון, פתח תקווה, רמת גן, בת ים ועוד. כיום מקדמת החברה מעל שלושת אלפים יחידות דיור במתחמי פינוי בינוי שונים".
לדברי רוני וייס, מקבוצת ספיר-וייס: "ענף ההתחדשות העירונית צמח מאוד בשנים האחרונות הן באזורי הביקוש במרכז והן בפריפריה. אנו רואים שיותר ויותר דיירים במתחמים ותיקים מגלים נכונות לקדם תהליכי פינוי בינוי בשכונות שלהם וכך גם הרשויות המקומיות שהבינו כי זוהי כרגע האלטרנטיבה הטובה ביותר לפתרון מצוקת הדיור ובעיית המיגון הקשה בישראל, מטילים או רעידות אדמה".
את יזמיות הפרויקט מייצגים עורכי הדין שי עדולם וקרן אור פינקלשטיין ממשרד שי עדולם ושות' עורכי דין וכן עו"ד דורון טאובמן ממשרד כספי ושות' עורכי דין.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה