נדל"ן ותשתיות

המשקיעים הזרים מוכרים את מניות הנדל"ן האלה - זו הסיבה

המשקיעים הזרים לא אוהבים חוסר ודאות ומממשים מניות בתקופה כזאת. בדקנו איזה מניות נדל"ן המשקיעים הזרים פחות אוהבים ומוכרים בקצב גבוה. ומה הסיבה לכך?
איציק יצחקי | 
הבורסה לניירות ערך בתל אביב (צילום פלאש 90/ נתי שוחט, shutterstock)
מדדי הנדל"ן והבנייה הם מהמדדים התנודתיים בתקופה הזו. משקיעים לא אוהבים חוסר ודאות ובשוק הנדל"ן - חוסר הודאות משפיעה בצורה משמעותית מאוד - עיכוב בפרויקטים, מכירת דירות, כניסה של המוסדיים לחברות - הכל יכול להתעכב.
דפוס הפעולה של המשקיעים הזרים דומה לשל הישראלים. בשעת מלחמה, הם אוהבים למכור מניות ואפשר לראות את זה גם במדד הבנקים. מה שמעניין הוא לראות את ההפרש בין מכירת המניות לרכישות שלהם, כלומר - נתוני המכירות נטו. כשהנתון הוא שלילי, זה אומר שאת אותה מניה, המשקיעים הזרים מכרו יותר מאשר קנו.
בדקנו מהן 5 מניות הנדל"ן והבנייה שהמשקיעים הזרים לא הפסיקו למכור בשבוע האחרון - השבוע השני של המלחמה. בטבלה כאן למטה, אנחנו מציגים לכם את ההפרשים השלישיים בין סך הרכישות לסך המכירות. בחלק הקודם, כזכור, הצגנו את רשימת המניות שהמשקיעים הזרים הכי אוהבים לקנות.
שימו לב לרשימת המניות. אאורה היא חברת התחדשות עירונית ודווקא היא זכתה למימושים. חברות ההתחדשות העירונית זכו לעדנה בסבב הקודם. המשקיעים הבינו את הצורך בחברות ההתחדשות העירונית, במיוחד לאור המלחמה, ולכן לא הפסיקו לקנות. גם אשטרום (ירדה ב-9% השבוע) ושיכון ובינוי (ירדה 7% השבוע) הן ענקיות בתחום המגורים.
האחרונה נחשבת לבעלת שווי השוק הגדול ביותר מבין החברות היזמיות בשנים האחרונות. מניית מגה אור של צחי נחמיאס זינקה באחוזים גבוהים מאוד בשלושת החודשים האחרונים (מעל 130%) וכעת היא מתקנת כלפי מטה. הציפיות היו גבוהות וכל עיכוב בהיתרים, בחיבור לרשת החשמל או בכלל בהורדת הריבית - משפיעים מאוד.

אחרי הזינוק, מגיעה ירידה. צחי נחמיאס (ורד פיצ'רסקי)
ברשימת המניות שהמשקיעים אוהבים לקנות אפשר למצוא את אפי נכסים, אמות, ג'י סיטי, דמרי ומליסרון. רובן חברות נדל"ן מניב ולא דירות למגורים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה