מדדים ומחקרים
ענקית המזון הישראלית בצעד גדול: זו המצטרפת לבורסה
חברת מזון נוספת בדרך לבורסה: חברת תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון צפויה להתמזג עם חברת סיפיה הציבורית
השלד הבורסאי סיפיה וויז'ן בע"מ, דיווח הבוקר על התקשרות במזכר הבנות לא מחייב עם חברת תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון בבעלותו המלאה (100%) של מר דורון קימלוב, למיזוג תומר ופעילותה לסיפיה. השלמת המיזוג כפופה לתנאים מתלים, ביניהם התקשרות בהסכם סופי בין החברות ואישור אסיפת בעלי המניות של סיפיה. פירמת הבנקאות להשקעות מור לנגרמן שוקי הון משמשת כבנקאית בעסקה.
תומר היא חברת מזון פרטית, וותיקה וצומחת, העוסקת ביבוא ושיווק מוצרי מזון מכל העולם ובהפצתם בישראל, לצד מוצרי מזון של יצרנים מקומיים. לחברה מגוון רחב של קטגוריות מוצרים, ביניהם שימורים, קפואים, פסטות, רטבים, משקאות ועוד, ועל לקוחותיה נמנות רשתות המזון הגדולות בישראל. תומר פועלת ממרכז לוגיסטי חדשני בשטח של מעל ל- 30 אלף מ"ר שהקימה בפארק התעשיות בר לב.
בין השנים 2021-2024 הציגה תומר צמיחה בשיעור שנתי ממוצע של כ- 19%, כאשר הכנסותיה לשנת 2024 הסתכמו בסך של כ- 204 מיליון ש"ח, עם רווח גולמי בסך כ- 45 מיליון ש"ח (שיעור של כ- 22% מההכנסות) ורווח נקי בסך כ- 5 מיליון ש"ח. בהתאם להכנסותיה בפועל עד ליום 30 באוקטובר 2025, תומר מעריכה כי קצב הצמיחה הנ"ל צפוי להישמר גם בשנת 2025.
עוד ב-
בכפוף לחתימת הסכם מיזוג מחייב ולהשלמת המיזוג, סיפיה תרכוש את מלוא (100%) הון המניות המונפק של תומר, בתמורה להקצאת מניות של סיפיה לקימלוב, אשר ישקפו שיעור אחזקות כולל של 74.99% מההון המונפק והנפרע של סיפיה מייד לאחר הקצאתן, וללא כל תמורה נוספת, כספית או אחרת. במסגרת מזכר ההבנות התחייבה סיפיה, כי במועד השלמת המיזוג יתרת המזומנים בקופתה לא תפחת מסך של 8 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



