מדדים ומחקרים

נפרדים מהמסכות: זה הסכום שהכניסה המדינה מהקנסות

כשני שליש מהקנסות שניתנו על הפרת הנחיות קורונה, ניתנו על אי עטיית מסכה. כמה הכניסה המדינה ממאות אלפי הדו"חות?
מערכת ice | 
קנס קורונה (צילום מרים אלסטר פלאש 90)
שנתיים וחודשיים לתוך מגפת הקורונה, ובמוצאי שבת האחרונה בוטלה בפעם השנייה חובת עטיית המסכות בחללים סגורים. הנחיה זו, בוטלה לפני שנה בפעם הראשונה, אך לאור סבב הדבקה נוסף שהחל , חזרה לתוקף. כעת, למרות שבעולם עדיין מתמודדים עם וריאנטים וגלי הדבקה, בישראל נפרדים שוב מהמסכה בתקווה שהפעם לתמיד.
על-פי נתוני רשות האכיפה והגבייה שהופקו על-ידי האגף לתכנון ומדיניות, כמעט חצי מיליון קנסות ניתנו בשנתיים הללו על אי-עטיית מסכה, מתוכם כ-247 אלף שולמו בינתיים. סכום הקנסות ששולמו, עומד על סכום של 108 מיליון שקל. אם כל הקנסות ישולמו, ההכנסות למדינה יעלו לסכום של כ-220 מיליון שקל.
בסך הכל על הפרת הנחיות קורונה – ניתנו כ-700 אלף קנסות, בסכום כולל של 434 מיליון שקל. מתוך זה, כ-263 מיליון שולמו. מדובר על כל הקנסות שניתנו בתקופת המגפה - אי עטיית מסכות, הפרת חובת בידוד, יציאה למרחב הציבורי בניגוד לתקנות, קיום אירוע בניגוד לתקנות וסירוב לדרישת שוטר לפיזור התקהלויות. 66% מתוך הקנסות שניתנו הם על אי-עטיית מסכה.

כזכור, לצרות ביטול החובה על עטיית מסכה, משרד משרד הבריאות ממליץ לאוכלוסיות בסיכון להמשיך ולעטות מסכה בחללים סגורים. כמו כן, קיימת עדיין זכות הבחירה למי שיבחר לעשות זאת, אלא שלא תהיה אכיפה וענישה בנושא.
המשמעות היא שהאביזר המזוהה ביותר עם נגיף הקורונה, שהיה בגדר חובה במשך שנתיים בדיוק, מסיים את תפקידו ההיסטורי, לפחות כעת, כאשר במשרד הבריאות הסכימו להוריד את החובה לעטייתו בשל חוסר ההיענות של הציבור ממילא.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה