ויראלי

אלי פיניש נפרד בכאב: ''עוד דמות הלכה?''

אלי פיניש מגלה השלכה בלתי צפויה למבצע "עם כלביא" כאשר רמטכ"ל איראן מוחמד בקארי, שפיניש הציג בתוכנית בחיקוי מבריק שהצחיק את המטפלים הישראליים במשך שנים, חוסל בתקיפות ישראל באיראן
מערכת ice | 
אלי פיניש (צילום אור גפן)
בין כל ההשלכות הגיאופוליטיות, הביטחוניות והכלכליות של מבצע "עם כלביא" בלילה שעבר, מי היה מעלה בדעתו שתהיה גם השלכה קומית? אלי פיניש, כוכב "ארץ נהדרת" של קשת 12 עוד מהעונה הראשונה לפני 22 שנה, גילה בבוקר שאחד מהחיקויים הזכורים ביותר שלו הפך פתאום לחלק מההיסטוריה.
רמטכ"ל איראן מוחמד בקארי, שפיניש הציג בתוכנית בחיקוי מבריק שהצחיק את המטפלים הישראליים במשך שנים, חוסל בתקיפות הלילה - ועמו נמחק גם אחד הדמויות הקומיות הבולטות בטלוויזיה הישראלית. השחקן פרסם תמונה של החיקוי באינסטגרם עם השאלה התמימה אך החדה: "עוד דמות הלכה?", משפט שמסכם בצורה מושלמת את המורכבות הישראלית בין הומור למציאות קשה.

התופעה של "חיסול דמויות קומיות" אינה חדשה לפיניש או לטלוויזיה הישראלית בכלל. כשהמציאות המזרח-תיכונית מתערבבת עם עולם הקומדיה, השחקנים מוצאים עצמם בצירוף מקרים מבוכה: הדמויות שהם חיקו ברגשות מעורבים של ביקורת והומור פתאום נעלמות מהעולם באופן דרמטי. זה מעמיד את הקומיקאים הישראלים במצב מורכב - האם לחגוג, להתאבל על "חומר הגלם" שאבד, או פשוט לחפש דמויות חדשות לחקות?
זו לא הפעם הראשונה שהוא מביע את דעתו על המלחמה. לאחר שפורסם לפני כמה חודשים כי צה"ל מצא 5 מיליון שקל ברצועת עזה וכי אותו סכום הועבר לקופת המדינה, כוכב "ארץ נהדרת" אלי פיניש התייחס לכך בפוסט בחשבון האינסטגרם שלו בו כתב: "לאאאא!, רק לא בקופת המדינה, זה יותר אטום מהארנק של ביבי!".

כאמור, פורסם כי מתחילת הכניסה הקרקעית, צה"ל איתר 5 מיליון שקלים ברצועת עזה. הכסף הועבר לאגף הכספים במשרד הביטחון ואותו סכום יופקד בקופת המדינה. על תפיסת הסכום הנכבד, אחראית היחידה לפינוי שלל של אגף הטכנולוגיה ולוגיסטיקה בצה"ל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה