תיירות

בלגן בנתב"ג: טיסות מבוטלות, אלפי נוסעים תקועים בשדה התעופה

בשל תקלה עולמית שהשביתה את התנועה האווירית של לופטהנזה, עד כה ידוע כי טיסת לפוטהנזה LH 687 לפרנקפורט וכן טיסת LH 681 למינכן מבוטלות. כמו כן, טיסת LH 685 מפרנקפורט וכן טיסת LH 680 ממינכן, שהיו אמורות לנחות בארץ, מבוטלות שתיהן
מערכת ice |  6
עומסים בנתב"ג (צילום פלאש 90/ אבשלום ששוני)
הנוסעים מנתב"ג לא ציפו שבעיות טכניות ישתקו הערב (רביעי) ממש בדקות אלה את התנועה האווירית של חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה, עם אלפי טיסות ברחבי העולם שכעת מתבטלות או מתעכבות, כולל גם בישראל.
הדיווחים מצביעים על כשל מערכות המחשוב, כאשר ה"כאוס העולמי" נובע מבעיה שמקורה במערכות ה-IT, שבגינה היכולת לביצוע צ'ק אין כמו גם לעלייה למטוס מושפעת. חברות תעופה אחרות גם כן הושפעו בעקבות כך, בשל העובדה ששדה התעופה של פרנקפורט סגור כעת לחלוטין לנחיתות.

FlightRadar24.com הראה שכ-69 אחוז מכל ההמראות מנמל התעופה בפרנקפורט מתעכבות ב-24 דקות פחות או יותר, עם זמנים שצפויים להתארך ועוד טיסות שצפויות להתבטל. לופטהנזה אישרה ל-BILD הגרמני את הפרטים. חברות התעופה Eurowings, Brussels Airlines, Austrian Airlines ו-Swiss International גם כן הושפעו. טעינת ופריקת מזוודות ויצירת תוכניות צוות נכשלו בגלל התקלה. בסך הכל כ-1,000 תנועות מטוסים של כל חברות התעופה עם כ-130,000 נוסעים סופגות בעיות.
ומה עם ישראל? חברת התעופה הגרמנית שפועלת גם מישראל, כבר הודיעה על ביטול טיסות מנתב"ג, כאשר בהמשך נראה שנוספות צפויות להתבטל בהמשך או לכל הפחות להתעכב. עד כה ידוע כי טיסת לפוטהנזה LH 687 לפרנקפורט וכן טיסת LH 681 למינכן מבוטלות. כמו כן, טיסת LH 685 מפרנקפורט וכן טיסת LH 680 ממינכן, שהיו אמורות לנחות בארץ, מבוטלות שתיהן. 
telekom צייצה ביום שלישי בשעה 21:06: "גם בעומק של 5 מ', הסיבים האופטיים שלנו אינם בטוחים ממקדחי בטון... הטכנאים שלנו כבר נמצאים במקום. עקב הנזק המשמעותי והמצב באתר הבנייה, יהיה קשה מאוד לתקן אותם". בשעה 7:35 היום בבוקר, שוב הוציאה החברה הודעה: "הצוותים באתר עבדו כל הלילה ועדיין נותנים הכל. הכבלים החדשים הוכנו ועבודות החיבור עומדות להתחיל".
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    קשור לכאורה לסעיפי אגינדה 21.
    ראובן ש 02/2023/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ביטול טיסות לא חיוניות, נמצא בין סעיפי השטן של אותה האגינדה. מדינה תיקח בעלות על המכוניות, בקרה על גודל וצפיפות האוכלוסיה, וכו' וכו'.
    סגור
  • 5.
    אוהבים לעשות בהלה מיותרת
    אלון 02/2023/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה הקטע במדינה הזו לעשות בהלה מכלום זו הייתה תקלה נקודתית בלופטהנזה היום הייתי בשדה טרמינל 3 ריק מה זה נותן לכם לכתוב סתם
    סגור
  • 4.
    חקי חיון , הכל מאת ה'. (ל"ת)
    חקי חיון 02/2023/17
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    אם זה היה אל על מזמן היו כאן מיליון תגובות נאצה
    ערן 02/2023/16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    קל לסלוח ולהבליג לחברות זרות אבל לכחול לבן מאז ומתמיד לא ידעו לפרגן
    סגור
  • 2.
    לופט ענזה (ל"ת)
    מוקי 02/2023/16
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    תנו לפנחס עידן עוד תקנים למשפחה והכול יעבוד פיקס בנתבג
    גמל 02/2023/15
    הגב לתגובה זו
    6 0
    חחצ
    סגור