טלוויזיה
הפאנל הנשי של "מכאן" גונב את ההצגה ביום הבחירות
מנהיגות, פעילות חברתיות, נשות מקצוע ובוחרות בפעם הראשונה התכנסו למשדר מיוחד של "חדשות מכאן", שהוקדש לקולות הנשיים בחברה הערבית, למגמות ההצבעה ולסוגיות החברתיות והפוליטיות שעל סדר היום
יום הבחירות ב"חדשות מכאן" סיפק גם רגע טלוויזיוני חריג. משדר השעה 17:00, בהגשת נסרין אבו גוש, הציג פאנל נשי שכולו קולות מגוונים מהחברה הערבית – שבאו לדון בבחירות מנקודות מבט שונות, ולבחון את השפעתן על המציאות הפוליטית והחברתית.
במרכז הדיון עמדה מערכת הבחירות, לצד מגמות ההצבעה, מקומה של החברה הערבית במפה הפוליטית והסוגיות המעסיקות את הציבור. המפגש בין המשתתפות, שהגיעו מרקעים ומתחומי עשייה שונים, העניק לדיון מגוון נקודות מבט וחיבר בין השיח הפוליטי הארצי לבין המציאות היומיומית של האזרחים.

(צילום: כאן 11)
בפאנל השתתפה ראויה חנדקלו, מנהלת מרכז אילאף לקידום הביטחון בחברה הערבית; בהאן ח'טיב, רכזת משפיעניות ואקדמאיות באזור המרכז; עורכת הדין והפעילה החברתית ראגדה עוואד; וטיימא עליאן, שהצביעה לראשונה בבחירות.
לצד הפאנל המרכזי, הצטרפו לשידורי הבחירות גם משתתפות נוספות מאולפני "מכאן" ברחבי הארץ. מאולפן חיפה השתתפה אניסה הזימה, מאמנת להתפתחות אישית ופרשנית המתייחסת לאירועים גם דרך אסטרולוגיה. מהדרום הצטרפה הפעילה הפוליטית אמל אבו תום, שדיברה על השתתפותן של נשים בדרום בבחירות ועל מקומן במרחב הפוליטי והציבורי.
הפאנל הנשי השתלב במעטפת סיקור רחבה של "חדשות מכאן", שמלווה את יום הבחירות ברציפות, משעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. הסיקור משלב דיווחים מהשטח, עדכונים ממוקדי ההצבעה וממטות המפלגות, ראיונות ודיונים באולפן, במטרה להציג תמונה רחבה של יום הבחירות ושל הקולות השונים המרכיבים את החברה הערבית.
בשעה 22:00 יפרסם תאגיד השידור הישראלי את המדגם שערך הסוקר דודי חסיד בשפה הערבית גם, במסגרת משדר בחירות מיוחד בהגשת נאיף סארגי וסמאח חסנין בכריה. המשדר יכלול ניתוח של תוצאות המדגם, תמונת המנדטים והתרחישים האפשריים להרכבת הממשלה.
לקראת פרסום מדגמי הבחירות, ניתן לציין כבר עת כי אחוזי ההצבעה הגבוהים עשויים לטרוף את הקלפים ולשנות את המפה הפוליטית בישראל. שלושה סוקרים מאותתים על הפתעות. שלמה פילבר, סוקר ערוץ 14, הודיע: "דרמה גדולה בתוצאות המדגם". הסוקר דודי חסיד רמז על התפתחות בלתי צפויה: "הפתעה במדגם שלא ציפינו". שמואל רוזנר ציין: "יש הפתעות, קחו נשימה".
עוד ב-
ההתבטאויות מגיעות על רקע שיעורי ההצבעה החריגים שנרשמו היום (שלישי) בבחירות לכנסת ה-26. לפי העדכון האחרון, עד השעה 20:00 הצביעו כבר 74.3% מבעלי זכות הבחירה בישראל, לעומת 66.3% באותה שעה בבחירות הקודמות ב-2022. מדובר בזינוק של שמונה נקודות אחוז, שהם כ-12.1% במונחים יחסיים. למעשה, שיעור ההשתתפות כבר גבוה משיעור ההצבעה הסופי שנרשם בכל מערכות הבחירות שנערכו בישראל מתחילת המאה הנוכחית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



