טלוויזיה

ארי שמאי חוטף מ"שמפניה": "זה דבר מזעזע"

בראיון מיוחד רסקין שאל את שמפניה: "ארי שמאי קרא בערוץ 14 לשחרר את יגאל עמיר ובקהל מחאו כפיים. אתה מאמין שקרב היום שישחררו אותו מהכלא?", על כך השיב: "הכל יכול לקרות, אבל אני מאמין ומקווה שזה לא יקרה. יש בית משפט. לרצוח ראש ממשלה זה דבר מזעזע. הלוואי שיכולתי למנוע את זה"
מערכת ice |  2
עורך הדין ארי שמאי בתכנית הפטריוטים (צילום מסך ערוץ 14)
אבישי רביב, שמוכר בשם הסמוי "שמפניה" מי שחדר אל לב הימין בישראל, אך שמר על שתיקה במשך שנים ארוכות. התארח לראיון ב'חדשות הבוקר' בקשת 12 והתייחס בין היתר גם לאמירה שעוררה סערת ענק בתקופה האחרונה - ארי שמאי שקרא לשחרור יגאל עמיר.
ניב רסקין שאל את שמפניה: "ארי שמאי קרא בערוץ 14 לשחרר את יגאל עמיר ובקהל מחאו כפיים. אתה מאמין שקרב היום שישחררו אותו מהכלא?", על כך השיב: "הכל יכול לקרות, אבל אני מאמין ומקווה שזה לא יקרה. יש בית משפט. לרצוח ראש ממשלה זה דבר מזעזע. הלוואי שיכולתי למנוע את זה".
עוד סיפר רביב: "אלפי אנשים דיברו. יגאל עמיר אמר כמו כולם שצריך להרוג את רבין, אבל כולם דיברו ככה. זה היה הדיבור בשטחים. אם היית נותן לי 1,000 שמות, יגאל עמיר לא היה בין השמות האלה. הוא הצטייר בתור בחור מתון. כשהייתי איתו יומיים במעצר, הוא אמר שבכוונה רצה להצטייר בתור בחור מתון, כדי שאם יהרוג את רבין אנשים יחשבו: זה לא איזה קיצוני, אלא בן אדם שלמד משפטים בבר אילן והיה בגולני".

הוא סיכם את הראיון כך: "צריכים להבין שמילים הורגות. יגאל עמיר לא היה עושה את מה שעשה אם לא היה לו גיבוי ציבורי, מהעם והמנהיגים. זה לא גיבוי מעשי שמישהו אמר לו מה לעשות, אף אחד לא תמך בדבר הזה, אבל כשמנהיגים מסיתים, זה מחלחל למטה. יש כאלה שיושבים בבית וזה מחלחל אליהם. גם אז אף אחד לא רצה שמישהו יירצח, אף אחד לא האמין שיירצח פה ראש ממשלה, אבל אנשים דיברו ודיברו. גם היום זה יכול לקרות. צריכים להיזהר במילים. אנשים יושבים ושומעים, זה מחלחל. זה מפחיד. בסוף יקרה פה אסון".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חצוף!! איך הוא מעיז להתראיין העבריין הזה?!
    עם ישראל 08/2023/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם כבר זה הוא שצריך לשבת בחדר קטן וחשוך עד סוף ימיו אחרי כל הזוועות שביצע ובית המשפט רק דחה כל פעם את הדיון עד שהיה חוק התיישנות. לכן צריך רפורמה. כדי לכלוא את רוצחי רבין האמתיים ולשחרר את הפייק ראווה יגאל עמיר
    סגור
  • 1.
    איך הוא לא בכלא?
    הזוי 08/2023/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם לאי מי אכפת באמת דמו של רבין שמפניה מזמן היה אמור להיות עמוק בכלא
    סגור