רכב

המכונית של אגדת הספורט, והיחידה מסוגה בעולם למכירה. מה תג המחיר?

אגדת ה-NBA גילתה שכל רכב יוקרה הוא קטן מדי לגובהה יוצא הדופן - עד שהחליטה לבנות אחד מאפס. המכונית שנולדה מהצורך הזה חוזרת עכשיו לשוק, עם תג מחיר שמבהיר: היא לא לכל כיס
מערכת ice | 
למבורגיני (צילום lamborghini.com)
עבור וילט צ’מברליין, האיש שראה את הסל מגובה שאחרים לא מגיעים אליו גם עם סולם, אפילו נסיעה במכונית יוקרה הפכה לאתגר. במציאות שבה רוב מכוניות-העל נבנות עבור אנשים "נורמליים", הכוכב הענק פשוט לא הצליח להשתלב במרחב הנהג. הלמבורגיני הפרטית שלו הפכה לסוג של פארסה: כדי לנהוג, היה עליו להניח כרית על הרצפה במקום לשבת במושב.
במקום לוותר, הוא החליט לפעול. באמצע שנות ה-80 פנה צ’מברליין למהנדסים וביקש רכב שנוצר במיוחד עבורו – כזה שיכיל את הגובה, הרוחב והאגו שלו גם יחד. כך נולדה בשנת 1986 ה"Searcher 1", מכונית על שהייתה ייחודית לא רק במראה אלא גם בגישה: שילוב של טכנולוגיה מתקדמת, שלדה המזכירה כלי מרוץ, ומבנה פנים שהוגדל במיוחד כדי להכניס את הסנטר האגדי.
הפרויקט עלה לו אז סכום דמיוני – כשלושה רבעי מיליון דולר – אך התוצאה הייתה חלום מוטורי אמיתי: מנוע V8 בנפח 6.0 ליטר, הספק של כמעט 470 כוחות סוס ומהירות שיא שעברה את 320 הקמ"ש. עם משקל של כטון ושליש, המכונית הזו לא נועדה רק להרשים, אלא גם לעוף על הכביש.
כמעט ארבעה עשורים חלפו, והיצירה האישית של צ’מברליין שוב גונבת את תשומת הלב. בית המכירות Julien’s מכין אותה למכירה פומבית שתיערך ב-6 בנובמבר, עם הערכה מוקדמת שנעה בין 300 ל-500 אלף דולר – כשהמחיר הפותח עומד על 50 אלף בלבד. כיום הרכב שוכן בצ’יקופי שבמסצ’וסטס, כשהוא שומר על צורתו המקורית ועל הסיפור האגדי שנצמד אליו.
מי שבנה את המנוע, המהנדס ריצ’רד פול, סיפר שנים אחר כך כי רק אז הבין צ’מברליין מהי נוחות אמיתית מאחורי ההגה. וזה מתאים: האיש שכבש את ה-NBA עם 100 נקודות במשחק אחד ידע שגם מחוץ למגרש אין דבר כזה "רגיל".
גם יורשיו הרוחניים ממשיכים בדרכו – שאקיל אוניל, לדוגמה, הזמין בעצמו למבורגיני בהתאמה אישית. כנראה שכשאתה מתנשא לגובה של למעלה משני מטרים, גם המכונית שלך חייבת להיות סיפור בפני עצמו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה