כסף וצרכנות
מותג הפיצות הקפואות האהוב נכנס לפשיטת רגל: המוצרים יירדו מהמדפים
נפילתה של אימפריית הפיצה: רסטיק קראסט נסגרת לאחר שנים של הצלחה בשל משקיעים שהפסיקו להזרים כספים לאחר שאיבדו את האמון בעתיד החברה, בנקים שסירבו לקבל את תנאי המשא ומתן עם משקיעים פרטיים, וחובות שהצטברו עד כדי חנק כלכלי
כשהדלתות נסגרו באוגוסט 2024 על מפעל רסטיק קראסט בפיטספילד, ניו המפשייר, לא רק חברת פיצה קמעונאית נעלמה מהשוק - קהילה שלמה איבדה את עמוד התווך הכלכלי שלה. החברה האמריקאית הידועה, שהתמחתה בייצור פיצות קפואות איכותיות שנמכרו ברשתות כמו הול פודס וסטופ אנד שופ, הודיעה על פשיטת רגל בצורה פתאומית שהותירה עובדים וקהילה מקומית בהלם.
המפעל שהשתרע על פני 28,000 רגל מרובע היה לא רק מקור פרנסה לעשרות משפחות, אלא סמל של יוזמה עסקית מקומית שהצליחה לפרוץ לשוק הלאומי. הסיבות לקריסה היו מורכבות כמו המתכון לפיצה איכותית: משקיעים שהפסיקו להזרים כספים לאחר שאיבדו את האמון בעתיד החברה, בנקים שסירבו לקבל את תנאי המשא ומתן עם משקיעים פרטיים, וחובות שהצטברו עד כדי חנק כלכלי.
אפילו תקופת החסות שקיבלה החברה מבית המשפט, שאמורה הייתה לאפשר לה להמשיך לפעול ולהחזיר חובות בהדרגה, לא הספיקה להציל את המצב. בראד סטרל, מייסד החברה, הביע הפתעה מהמהירות שבה התדרדרו הדברים - עדות לכך שגם הנהלת החברה לא הייתה ערוכה למהלך הדרמטי הזה.
המחיר האנושי של הקריסה חרג בהרבה מחומות המפעל. עובדי רסטיק קראסט לא רק איבדו מקום עבודה עם ביטוח בריאות ויציבות כלכלית - הם גילו על הסגירה רק כשהדבר כבר היה עובדה מוגמרת, ללא התראה מוקדמת שהייתה מאפשרת להם להתכונן. בתי עסק מקומיים בסביבה, מבתי קפה ועד חנויות כביסה, איבדו בבת אחת חלק משמעותי מהלקוחות שלהם. הקהילה כולה הרגישה את ההשפעה הכלכלית של היעלמות אחד ממקורות התעסוקה החשובים באזור, ותושבי פיטספילד נאלצו להתמודד עם מציאות כלכלית קשה יותר.
במאי 2025 נמכר המפעל במכירה פומבית שהחלה מהצעת פתיחה של 1.375 מיליון דולר - אסטרטגיה נפוצה במכירות פשיטת רגל שנועדה להבטיח מחיר מינימום ולמשוך קונים פוטנציאליים. הקונה החדש רכש את המבנה והמכונות בלבד, בעוד שהמותג רסטיק קראסט והמתכונים נשארו בידי הבעלים המקוריים - כך שהמפעל החדש לא יוכל לייצר את אותן פיצות שהיו מוכרות לצרכנים.
עוד ב-
עתידו של המותג עצמו נותר בערפל, ולא ברור אם מוצרי הפיצה הללו יחזרו אי פעם למדפי הסופרמרקטים. מה שכן ברור הוא שסיפור הצלחה אמריקאי שהגיע לקיצו, והותיר מאחוריו שאלות על עמידותן של עסקים משפחתיים בעידן של תחרות גלובלית ולחצים כלכליים הולכים וגוברים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.קפוא כטריחקי חיון 06/2025/04הגב לתגובה זו0 0חקי חיון לפיצה.מאפה.מאכל.בישול.כו כלשהו ישנו סיכוי רב יותר להיטעם בעתיד כטרי כאשר מקפיאים אותו בוואקום או באריזה עם מינימום אויר וזאת בעודו טרי ביותר (קרי מיד לאחר שנתקרר לאחר הוצאתו מן התנור.בישול.כו)סגור
-
2.אני פשוט כולי צמרמורותשובר שורות 06/2025/03הגב לתגובה זו0 0אני לא מצליח להאמין למה שקראתי הרגעסגור
-
1.שיקנו את הפיצה של רגימה הביביסט (ל"ת)Zb 06/2025/03הגב לתגובה זו1 0סגור



