כסף וצרכנות
העסקים בישראל בסכנה? הפטור מהמס הזה מעורר בהלה
הפטור ממס על יבוא אישי יאושר? שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר מתלונן: "שר האוצר סמוטריץ' במעשה אנטי ציוני: מקדם אתרים סיניים וטורקיים על חשבון העסקים הישראלים"
המהלך שמקדם שר האוצר סמוטריץ' להגדלת הפטור מיבוא אישי מ-75$ ל-200$ מהווה פגיעה קשה ובלתי הפיכה בעסקים הקטנים והבינוניים בישראל. במקום לקדם את העסקים המקומיים, שר האוצר מסבסבד בפועל רכישות באתרי סחר בינלאומיים, בעיקר מסין וטורקיה, ומעמיד את העסקים הישראליים, הקטנים והבינוניים בפני איום ממשי לקריסה.
שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר מתלונן כי בעוד שכל המדינות בעולם ביטלו פטור כזה, כדי לעודד צריכה מקומית, כשהאחרונה שבהן היא ארצות הברית של ממשל טראמפ, בישראל מקדם השר מדיניות הפוכה: ממשלת ישראל מעודדת את הציבור בפועל לרכוש בחו"ל על חשבון הסוחרים המקומיים.
מדברים על הורדת יוקר המחיה, אבל זה בכלל לא נוגע לבעיה האמיתית. רוב ההוצאות של המשפחות בישראל הן על אוכל ועל צריכה יומיומית ואף אחד לא הולך להזמין באינטרנט פסטה או מילקי. הצעד מוצג כמאמץ להוזיל את יוקר המחיה בישראל, אך בפועל הוא לא נוגע ולא עוסק בבעיה המרכזית שהיא ענף המזון והצריכה המקומית, שבו בו מרוכזות רוב ההוצאות של הציבור.
עוד ב-
מדובר במהלך פופוליסטי קלאסי של כלכלת בחירות, מהלך שיגביר את הריכוזיות בענף המסחר, יחליש את העסקים הקטנים והבינוניים ולגדולים לגדול עוד יותר. זהו צעד אנטי-ציוני שמפלה לרעה את העסקים בישראל והמפר את הכללים הבסיסיים של קידום התעשייה והצריכה המקומית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



