כסף וצרכנות

השף המפורסם בישראל נגד הטיפים: "אין צורך להשאיר שירות"

רז רהב שמחזיק בבעלותה של אחת המסעדות האהובות בישראל, OCD תוקף את תופעת הטיפים: "למה הלקוח צריך לשמש כמחלקת משאבי אנוש של המסעדה ולהשלים לעובד שלי את המשכורת?"
מערכת ice |  1
השף רז רהב (צילום חיים יוסף)
בשנים האחרונות הפכה תרבות הטיפים במסעדות בכמעט רוב העולם הפכה מקובלת, אחד השפים הגדולים בישראל, בעלי מסעדת OCD רז רהב שיתף בגילוי לב על תחשותיו לגבי הנושא.
"שירות הוא חלק בלתי נפרד מהמוצר ומהחוויה. וכשהוא חלק מהחוויה - הוא גם חלק מהאחריות והתמחור של המסעדה. למה הלקוח צריך לשמש כמחלקת משאבי אנוש של המסעדה ולהשלים לעובד שלי את המשכורת?", כתב בפוסט נוקב שעלה בחשבון האינסטגרם שלה.
רהב הסביר: "מבחינתי, אם אנחנו רוצים שירות מקצועי - אנחנו צריכים להתייחס אליו כמקצוע. עם שכר ברור, תלוש אמיתי, זכויות, יציבות, ואחריות של המעסיק. אי אפשר להתלונן שאין כוח אדם מקצועי אם לא נותנים לעובדים תנאים של מקצוע".
עוד הוסיף וסיכם: "שירות טוב לא אמור להיות תלוי באי־נעימות של סוף החשבון. הוא צריך להיות חלק טבעי, ברור ומכובד מהחוויה. אין צורך להשאיר שירות. תודה".
רק בשבוע שעבר, ענקית האופנה "גולף" הודיעה למוכרים בחנויות כי באפשרותם לבקש טיפ מלקוחות, ואף בקופות הוצבו שלטים עם ברקודים המיועדים לתשלום טיפים. המהלך תקף בכל רשתות גולף, גולף קיד, גולף אנד קו ואינטימה.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    על רצח של בעלי חיים ?
    מלאך רפאל 05/2026/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על רצח של בעלי חיים....בטוח לא!
    סגור