כסף וצרכנות
ביטוח לאומי בבשורה נהדרת: זה מה שיקרה עד ה-29.2
עד כה שולמו ל-111,000 מפונים מענקי איכלוס, מתוכם שולמו מענקים עבור כ-40 אלף ילדים מתחת לגיל 18. בימים האחרונים הוחלט בממשלה כי הזכאות למענקי האכלוס יוארכו עד ה-29/2/24
אולי גם לכם מגיע מענק האכלוס הזה? הביטוח הלאומי העביר עד כה ל-111,000 תושבים מענקי אכלוס בהיקף של 800 מיליון שקל עבור שלוש תקופות שאושרו בחקיקה והן ממועד הפינוי ועד ה-10 לדצמבר 2023.
כזכור, חוק מענקי האכלוס עבר בממשלה ונועד לתושבי הצפון והדרום שהתפנו באופן עצמאי למקום לינה שאינו במימון המדינה, בהתאם לתאריך הפינוי של כל יישוב. המענק משולם עבור מבוגר (מגיל 18 ומעלה) בסך של 200 שקל ליום, ועבור ילד (עד גיל 18) – 100 שקל ליום.
ניתן להצהיר באתר הביטוח הלאומי על התקופה הרביעית שחלה מהתאריך 11/12/23 ועד ה-31/12/23, בביטוח הלאומי מעריכים כי עבור ארבעה התקופות הללו וסיום תשלומי שנת 2023 – הסכום המוערך שיועבר למפונים יהיה כמיליארד שקל, כשכל אחד יכול להגיע לכ-4,000 שקל בסך הכל.
עוד ב-
כאמור, עד כה שולמו ל-111,000 מפונים, מתוכם שולמו מענקים עבור כ-40 אלף ילדים מתחת לגיל 18. בימים האחרונים הוחלט בממשלה כי הזכאות למענקי האכלוס יוארכו עד ה-29/2/24. לצד זאת בביטוח הלאומי מבקשים לחדד לציבור כי אם ישנם חיילים או משרתי מילואים שיצאו לחופשה – גם לזמן קצר, ומתגוררים ביישובים שפונו, הם יוכלו לדווח על ימים אלה ולקבל מענקי אכלוס עבור הזמן בו לא שהו במסגרת שירותם בצה"ל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הביטוח הלאומייעקב 01/2024/26הגב לתגובה זו2 0אני פנסיונר בן 77 עדין עובד כדי להתקין בכבוד ולא ליפול לנטל על הילדים שלי.אני מגיל 20 ועד לגיל 67 שלמתי לביטוח לאומי מה שנידרש כחוק שנים הייתי עצמאי ושלמתי כעצמאי וכאשר הייתי שכיר שלנו אני והמעסיק הרבה כסף.הכל התשלומים היו על פי ההכנסה שלי עכש מה קורה המוסד נותן למפונים לניפגעים לנכים ורק הגמלאים לא נחשבים יש לי הצעה אולי תהרגו את מי שמגיע לגיל 67 כדי שלא ישלם להם הביטוח הלאומי קצבה אמיתית שגיע לקשיש בושה וחרפה לביטוח הלאומי ולממשת ישראל שהשטלתה על המוסד פוגעת בקשישים בלי חמלהסגור
-
1.ראוס (ל"ת)ובי 01/2024/26הגב לתגובה זו1 0סגור



