תרבות ופנאי

חברא קדישא עונה למעיין אדם: זו הסיבה שלא נכנסה

בחברה קדישא תל אביב-יפו מסרו מדוע אסור להכנס בשבת לבית העלמין: "בתי העלמין של חברה קדישא תל אביב-יפו פתוחים לציבור במרבית שעות היום. הם סגורים בשעות הלילה וימי שבת וחג גם מסיבות הלכתיות וגם פיקוח למניעת ונדליזם ומפגעים נוספים"
מעיין אדם (צילום מסך קשת 12)
אחרי שהמנחה ואושיית הרשת מעיין אדם שיתפה כי נסעה בשבת האחרונה לבית העלמין בכדי לבקר את הקבר של אחותה הצעירה מפל, שנרצחה בנובה ב-7 באוקטובר. אך כאשר הגיעה למקום, גילתה להפתעתה כי השער נעול והגישה לקבר נמנעה ממנה, חברא קדישא הגיבה לטענות הקשות והמילים שהפנתה.
בחברה קדישא תל אביב-יפו מסרו ל-mako סלבס: "בתי העלמין של חברה קדישא תל אביב-יפו פתוחים לציבור במרבית שעות היום. הם סגורים בשעות הלילה וימי שבת וחג גם מסיבות הלכתיות וגם פיקוח למניעת ונדליזם ומפגעים נוספים".
כזכור, באותו היום השיקה אדם אתר חדש ותכננה לשהות לפני כן לצד הקבר: "זה המקום שרציתי להיות בו, לקבל את הברכה. לדבר איתה לפני. אני מגיעה והשער סגור. אתם ידעתם שבית הקברות סגור בשבת? זה מכעיס אותי", זעמה אדם.

היא המשיכה ואמרה: "אני מבינה שזה מקום דתי ומקומות דתיים סגורים בשבת, אבל לא מתבצעת כאן שום פעולה, אסור להיות באבל בשבת? אני סך הכל הולכת, יושבת לידה. ואם אני לא שומרת שבת? אם זה היום שבו יש לי הכי הרבה זמן לבוא, לשבת, לדבר? זה נראה לי לא סבבה שאני לא יכולה להגיע לקבר של אחותי כל יום בשנה". 
מעיין המשיכה וסיפרה בכאב: "מפל הכי אהבה לבוא אלי בשבתות, והכי רצתה שאקפוץ אליה ואשב אצלה כל השבת. זה מטורף שמישהו נועל לי את הגישה לקבר של אחותי. זה מקום שלו? זה שייך למישהו? זה שלי ושל כל מי שהבנאדם שהוא הכי אוהב בעולם נמצא שם".
מעיין המשיכה: "חיה ותן לחיות, אתם לא רוצים להגיע לבית קברות בשבת? אל תגיעו, אבל מי שרוצה שיוכל להגיע, אין שם חילול שבת, אנשים באים ויושבים ליד הקבר. אפשר לכבד, אפשר גם לא להדליק נרות. אבל באיזו זכות מישהו מונע ממני להיכנס?
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    שחקנית גרועה
    שמילוביץ 02/2024/20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מחפשת צומת לב
    סגור
  • 10.
    מעין כ..אדם
    ליאון 02/2024/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי את מה את .... "אושיית רשת" , פשששששש. בשבת המת נמצא במקום טוב. ואם את באה , חתיכת טפשה , את מוציאה אותה משם אל הלא טוב בלשון המעטה. זה נקרא לגזול מתים !!! לכי תלמדי עכשיו ותעשי תשובה . תעשי לעילוי נשמתה .
    סגור
  • 9.
    מעיין אדם
    חנה 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מעיין היקרה אין דיני אבלות בשבת תכבדי את נשמתה של אחותך ז"ל כל השבוע בטח תמצאי זמן להיתיחד עם זכרה של אחותך היקרה יהיה זכרה ברוך.
    סגור
  • 8.
    מעיין אדם
    דן 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    2 0
    התשת אותנו
    סגור
  • 7.
    אריק
    מעיין אדם 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ואת כל זה לא יכולת לברר בשיחת טלפון פשוטה ? קודם פוסט את מבינה למה אנשים חושבים שאת קצת צומי ?
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    חוצפנית
    הילה 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    2 1
    לא כל מה שה'סלבס' רוצים, רגילים... הממסד צריך להתכופף! יכולת להגיע ביום שישי או ראשון, לא קרה כלום! רוצה תשומת?! - קבלת
    סגור
  • 5.
    מעיין אדם
    קרדאי 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    7 0
    מסבירים לה מבחינה הלכתית ושמירת כבוד המת בשבת אסור להיכנס די מאוסה לי תחפשי כותרות במקום אחר נמאסתם
    סגור
  • 4.
    כואב
    ירושלמית 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    3 1
    נכון זה מרגיש כואב, זה מרגיש שמונעים ממך. אבל, כן, אסור להתאבל ולבכות בשבת. וכן, יש הרבה מאוד וונדליזם בבתי קברות. אז זה לא קשור להשתלטות על החיים שלך, זה פשוט 2 נתונים שמתנגשים ונקשרים ומונעים פתיחה של בתי עלמין בשבתות וחגים. חיבוק!
    סגור
  • 3.
    דיי
    ננ 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    4 0
    תכבדי את אחותך, לא צריך לרדוף אחר פרסום , בנסיבות אלו תהי בריאה
    סגור
  • 2.
    מאוסה
    לילך 02/2024/14
    הגב לתגובה זו
    10 1
    אישה מאוסה
    סגור
  • 1.
    אני אני אני אני
    אולה 02/2024/14
    הגב לתגובה זו
    7 1
    אני אני אני.....
    סגור
  • מעיין
    ציפי 02/2024/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעין היקרה אני מאוד מבינה לליבך ואת רצונך לבקר את אחותך ז"ל ביום שהיא אהבה לבקר. צר לי שהתאכזבת
    סגור