תרבות ופנאי

אסי כהן ברגע מרגש ביותר לאחר עשור של המתנה | כל הפרטים

סרטו החדש של משה רוזנטל בכיכובו של אסי כהן בהישג מרגש ונדיר במיוחד לקולנוע הישראלי. אחרי עשור של היעדרות ישראלית - יוקרן הסרט באחד מפסטיבלי הקולנוע היוקרתיים בעולם | כל הפרטים
מערכת ice | 
אסי כהן (צילום פלאש 90/ משה שי)
סרטו החדש של הבמאי משה רוזנטל, "עצמאות", נבחר להשתתף בתחרות הרשמית של פסטיבל סאנדנס, אחד הפסטיבלים המוערכים בעולם הקולנוע. הסרט, בכיכובם של אסי כהן, עידו טאקו, יאיר מזור, קרן צור, מור דמרי ונטע אורבך, יערוך את הקרנת הבכורה העולמית שלו במסגרת התחרות, שמונה רק 12 סרטים מכל רחבי העולם.
מדובר בציון דרך יוצא דופן: זהו הסרט העלילתי הישראלי הראשון מזה עשור שמגיע לסאנדנס, והשלישי בתולדות הקולנוע הישראלי שעומד להשתתף אי פעם בתחרות הרשמית, אחרי "אדמה משוגעת" של דרור שאול ו"סופת חול" של עילית זקצר.
"עצמאות" הוא הסרט השני של משה רוזנטל, שאחרי הבכורה המוצלחת של "קריוקי", שזכה להערכה רבה, השתתף בפסטיבל טרייבקה וזכה בארבעה פרסי אופיר, מביא הפעם סיפור אישי ומלא רגשות, שמאיר אור על תקווה ואנושיות גם בתקופה מאתגרת.
סאנדנס, שהוקם על ידי השחקן רוברט רדפורד ומתקיים במדינת יוטה, הפך עם השנים לבמה שמציגה את הסרטים והיוצרים המובילים בקולנוע האמריקאי והבינלאומי. הפסטיבל היה נקודת פריצה ליוצרים כמו האחים כהן, קוונטין טרנטינו וריצ'רד לינקלייטר, ובין המוכרים בזירה הבינלאומית אפשר למנות את טאיקה וואיטיטי וניקולס וינדינג רפן.
רוזנטל מסר: "עצמאות' הוא פרויקט אישי ומלא אהבת אדם, והעבודה עליו נעשתה בתקופה מאתגרת, ולכן ההזדמנות להציג אותו בסאנדנס מרגשת במיוחד. עוד הוסיף: "זה הישג לא מובן מאליו לסרט ישראלי, ואני מקווה שזה סימן לכך שהקולנוע הישראלי יכול לחזור ולזכות להכרה בעולם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה