השוק

שופרסל, הפניקס ואלטשולר מסתבכות? המכתב המפתיע - והסערה

רשות ניירות ערך שלחה מכתבים להפניקס ולאלטשולר שחם בכדי לבחון האם האחים אמיר שיתפו פעולה עם שתי החברות בכדי שאלו יחזיקו ביחד יותר מ-25% בקמעונאית המזון שופרסל
מערכת ice | 
שלומי ויוסי אמיר (צילום יחצ, vecteezy, unsplash)
בימים אלו מבצעת הרשות לניירות ערך בדיקה נרחבת בנושא רכישת שופרסל בכדי לענות על השאלה מדוע החברות "הפניקס" ו-"אלטשולר שחם", כמו גם ארבעת החברות הנוספות המחזיקות במניות שופרסל, תמכו באחת מהצעות האחים אמיר, הנחשבים לבעלי השליטה בקמעונאית המזון.
על פי דיווח בדה מרקר, רשות ניירות הערך מעוניינת לבחון מדוע "הפניקס" ו"אלטשולר שחם", תמכו בהצעה שהוענקה להם על ידי האחים אמיר ולא בהצעות של קבוצת משקיעים אמריקאים או של צביקה וילגר, מבעלי חברת "ויליפוד"
בעקבות כך, רשות ניירות הערך בוחנת האם הובטחו לאלו דברים או בוצע איתם תיאום אסור במהלך התהליך. בדה מרקר, דווח לראשונה כי מלבד האחים אמיר, חברת הביטוח "הפניקס" ובית ההשקעות "אלטשולר שחם" קיבלו מכתב מיוחד הדורש מהם לענות על מספר שאלות הנוגעות להשתלטותם על החברה.
כזכור, מנכ"ל אלטשולר שחם גלובל, משה וינגרטן, מונה על ידי האחים אמיר (יוסי ושלומי אמיר) לדירקטור בקמעונאית המזון הגדולה בארץ - "שופרסל". כידוע, האחים אמיר, הינם בעלי השליטה בשופרסל, ובאמצעות שורת מינויים שפורסמה בחודש מרץ, החלו להטביע את חותמם בחברה. נכון להיום, צמד האחים מחזיקים ב-24.9% מהמניות בשופרסל. 
לפי הפרסום תמיכת החברות "הפניקס" ו"אלטשולר שחם" באחים אמיר נובעת מסיבות מקצועיות ומתוך אמונה כי שיתוף הפעולה עם בעליה של קמעונאית המזון, אשר מחזיקים בלא מעט ידע בתחום, הינו מוצלח ונכון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה