השוק
המיליארדר הישראלי חושף: "התנגדתי למכירה, במבט לאחור צדקתי''
אייל ולדמן מודה שלא הסכים עם מכירת מלאנוקס: ''כחברה ציבורית, כשאתה מקבל הצעה שהיא 40% מעל השוק, אתה לא יכול להגיד לא. אני התנגדתי, אמרתי לבורד שהחברה יכולה להצליח עצמאית''
איל וולדמן, האיש שהקים את אימפריית מלאנוקס הטכנולוגית, חשף לראשונה את הסיפור שמאחורי העסקה הסנסציונית שטלטלה את עולם הטכנולוגיה הישראלי. כשאנבידיה השתלטה על החברה שלו בעסקה של 7 מיליארד דולר לפני חמש שנים, וולדמן לא היה מרוצה מהמהלך - ועדיין חושב שצדק בהתנגדותו הראשונית. במהלך ההופעה שלו בפודקאסט Tech&Tonic של ספרה טק, הוא פתח חשבון עם הקהל על החלטות מורכבות ורגשות סותרים שלוו את אחת מעסקות הטכנולוגיה הגדולות בהיסטוריה הישראלית.
"כחברה ציבורית, כשאתה מקבל הצעה שהיא 40% מעל השוק, אתה לא יכול להגיד לא", חשף וולדמן במסגרת הראיון החד שניהלו נדב צלר ואלי אוזן. הראיון, שנפתח בשאלה הבוערת על המניעים למכירת מלאנוקס, חושף זווית אישית וחסרת תקדים על התהליכים הכלכליים והאישיים שמניעים יזמים בעסקאות ענק.
בין היתר סיפר: ''אני התנגדתי, אמרתי לבורד שהחברה יכולה להצליח עצמאית. במבט אחורנית צדקתי, יכולנו להישאר עצמאים ואחרי זה להתמזג, אבל בסה"כ המיזוג עשה טוב - זה מיזוג בין שתי חברות טכנולוגיות מאוד טובות, ו־97 מיליארד דולר ו־7 מיליארד דולר יצרו יחד 3 טריליון דולר, זו תוצאה מאוד טובה לעובדים ולמשקיעים".
כזכור רק לאחרונה אייל וולדמן, מייסד חברת מלנוקס והמיליארדר הישראלי שאיבד את בתו דניאל באסון מסיבת הנובה ב-7 באוקטובר, נאלץ להתמודד עם מכה נוספת - חשבונות מתחזים ברשתות החברתיות המנצלים את זהותו ואת הטרגדיה המשפחתית שעבר.
עוד ב-
איש העסקים, הידוע בביקורת החריפה שלו כנגד הממשלת עוד מתחילת המהפכה המשפטית, ממשיך גם לאחר האסון שארע לו לתמוך בקולות המבקרים את נתניהו. כעת, בראיון לכלכליסט, הוא ממשיך בקו המיליטנטי נגד הממשלה: ''יש לביבי 68 מנדטים, כיסאות בכנסת, ואין לנו דרך להשפיע על הקדמת הבחירות. אם הליכוד ייבחר שוב תהיה לי בעיה להישאר כאן. זו ארץ אוכלת יושביה. אני כמובן לא רוצה ללכת. הבת שלי נרצחה פה, יש לי דוד שנהרג פה במלחמת ההתשה. יש לי 10-8 חברים שנהרגו פה. אבל ברגע שאתה מרגיש שאנשים לא נכונים בתפקידים ורוב העם החליט שכן - אז זה לא המקום שלך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
8.תהיה בריאיורם 06/2025/22הגב לתגובה זו0 1צאתך לשלוםסגור
-
7.אתה יכול ללכת כבר עכשיו (ל"ת)שוקון 06/2025/13הגב לתגובה זו0 1סגור
-
6.האיש מיליארדר, אבל חלxה (ל"ת)נטע 06/2025/12הגב לתגובה זו0 1סגור
-
5.טיפששש (ל"ת)לא סובל אותו 06/2025/12הגב לתגובה זו0 1סגור
-
4.איך בן אדם יכול להגיד נהרגו לי 8,10 חברים?מה? לא יודע א (ל"ת)צופי ה 06/2025/11הגב לתגובה זו0 1סגור
-
3.חמודי את יכול לעוף מפה ושלא נראה אותך יותר.אל תדאג לאעודד 06/2025/11הגב לתגובה זו0 1נתמוטט בלעדיךסגור
-
2.לך, לך, ואל תחזור. (ל"ת)נחום 06/2025/11הגב לתגובה זו7 2סגור
-
1.????אורן 06/2025/11הגב לתגובה זו4 2מוזמן לעזוב.ישראל מדינה חזקה.ראש הממשלה מצויין.היידהסגור



