השוק
המניה הזו טסה ביותר מ-270%: כך השפיעה עסקת המיזוג
מניית הודיית הארץ מציגה תמונה מפתיעה של שקט מוחלט - אפס עסקאות, אפס מחזור, אפס פעילות מסחרית - בעוד שספרי התיקים מתנפחים בגאווה עם תשואות תלת ספרתיות מראשית השנה שמעוררות קנאה בכל פורטפוליו מנוהל והקפיצה שלה היא 275% מתחילת השנה
רק לאחרונה ממש פורסם כי איש העסקים צחי אבו רושם חברה שלישית למסחר בבורסה בתל אביב - קרן הריט אבו פמילי שדיווחה כי בכוונתה להתמזג עם השלד הבורסאי הודיית הארץ ובכך להתחיל להיסחר בבורסה בתל אביב. אבו פמילי היא כבר חברה מדווחת בהמשך להנפקת אג"ח שביצעה לפני כשנה. למי שהיו מניות של הודיית הארץ הרוויח בגדול.
מניית הודיית הארץ מציגה תמונה מפתיעה של שקט מוחלט - אפס עסקאות, אפס מחזור, אפס פעילות מסחרית - בעוד שספרי התיקים מתנפחים בגאווה עם תשואות תלת ספרתיות מראשית השנה שמעוררות קנאה בכל פורטפוליו מנוהל והקפיצה שלה היא 275% מתחילת השנה.
המשקיעים המעטים הנותרים בנייר יושבים על אוצר שלא מתמחר בפועל, דבר שיוצר מציאות מעוותה בה התשואה הנומינלית מנותקת לחלוטין מהמציאות הקפיטליסטית הבסיסית של היצע וביקוש. המשקיעים הקיימים בהודיית הארץ יגלו עצמם בעלי מעמד אליטיסטי עם שליטה של כ-88% בישות המאוחדת החדשה, בעוד אבו פמילי תקבל 100% מהמקבילה שלה למול תמורה משולבת הכוללת הן מניות והן מזומנים קשיחים.
אגב במידה והמהלך יושלם, אבו פמילי תהיה החברה השלישית של צחי אבו שמניותיה רשומות למסחר בבורסה, בנוסף לארי נדל"ן וגפן מגורים, שמוקדם יותר החודש דיווחה על רכישת זכויות בשישה פרויקטים של התחדשות עירונית. ארי נדל"ן רשמה ב-2024 גידול של פי 3.5 ברווח הנקי לכ-118 מיליון שקל. אבו פמילי תצטרף לחברות הנדל"ן הנוספות שהונפקו השנה בבורסה, בינהן שובל הנדסה ויסודות איתנים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


