השוק

רמי לוי מנפיק את חברת הנדל"ן - ויקבל מאות מיליונים

החברה, שפרסמה טיוטת תשקיף, מתכננת לגייס 900 מיליון שקל בתמורה ל-20% ממניותיה, מה שמשקף לחברה שווי עצום של 4.5 מיליארד שקל. בינואר האחרון אישר המנכ"ל מוטי חזן ל-ice כי תתבצע הנפקה. כמה כסף יקבל הבעלים?
איציק יצחקי |  3
רמי לוי (צילום באדיבות רמי לוי, ישראל קנדה מלונות)
אחת ההנפקות הגדולות והמסקרנות של השנה יוצאת לדרך: חברת הנדל"ן הפרטית של רמי לוי פרסמה הבוקר (שישי) טיוטת תשקיף לקראת הפיכתה לחברה ציבורית. המהלך מציע למשקיעים הזדמנות ראשונה להיכנס כשותפים לקבוצת הנדל"ן של לוי וחושף כי חלק מכספי הגיוס ישמש לתגמול בעל השליטה, ולא להשקעות חדשות. בראיון בחודש ינואר אישר מנכ"ל רמי לוי לראשונה את ההחלטה להנפיק.
על פי התשקיף, "רמי לוי נדל"ן" מתכננת לגייס 900 מיליון שקל בתמורה ל-20% ממניותיה, מה שמשקף לחברה שווי עצום של 4.5 מיליארד שקל (אחרי הכסף). לאחר ההנפקה, יחזיק לוי ב-79.5% מהחברה. כזכור, המטרה המוצהרת של לוי הייתה להנפיק את חברת הנדל"ן לפי שווי של 4-3.5 מיליארד שקל.

"יוצאים להנפקה". הכתבה בינואר האחרון 
כמחצית מהסכום, 450 מיליון שקל, מיועד לחלוקת דיבידנד מיידי לבעלי המניות. לוי יקבל כ-360 מיליון שקל מסכום זה. בנוסף, 210 מיליון שקל נוספים מכספי ההנפקה ישמשו לפירעון הלוואת בעלים שלוי העניק לחברה בעבר. המשמעות: 570 מיליון שקל מתוך 900 מיליון שיגוייסו מהציבור, יועברו ישירות לכיסו הפרטי.
החברה מחזיקה בפורטפוליו של 25 נכסים מניבים, בעיקר מרכזים מסחריים, בשטח כולל של 96 אלף מ"ר ובשווי מוערך של 1.8 מיליארד שקל. בשנת 2024, החברה רשמה רווח נקי של 155 מיליון שקל. כעת, המשקיעים יצטרכו להחליט האם השווי המבוקש מצדיק את ההשקעה.
לאחרונה שוחח לוי עם ICE וסיפר כי הוא שוקל לגשת למכרזים בשדה דב. מהלך כזה יכניס אותו "לליגת של הגדולים" בתחום הנדל"ן. חברות כמו י.ח דמרי, ישראל קנדה, אחים חג'ג', יוסי אברהמי, לוזון-רונסון ואחרות כבר שם.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    במשכורות
    חזירות 09/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפני הנפקה קיבלו המשפחה והמקורבים משכורת x אחרי הנפקה מקבלים x כפול 4, עכשיו ניתן לנצל את החברה שהציבור שותף והפנסיות שלנו מושקעות?
    סגור
  • 2.
    לא להאמין איך הכסף הציבורי יילך לדבר כזה??? (ל"ת)
    הכסף האבוד 08/2025/31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    להחזיר את רמי לוי TV
    דורון 08/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על רמי לוי לפתוח בחזרה את חברת כבלים ״רמי לוי TV” שנסגרה באוגוסט 2019 ושחבלה הבסיסית יהיו בה ערוצים חיונים: שמונה ערוצי MTV: 1) MTV80s 2) MTV 90s 3) MTV 00 4) MTV CLUB )DANCE( 5) MTV HITS 6) MTV MUSIC 7) MTV HD 8) MTV סדרות , שני ערוצי דיסקברי: דיסקברי HD, אנימה פלנט, ערוצי לייפסטייל: הטיולים, הבריאות, האוכל, החיים הטובים. ערוצי הספורט של ערוץ הספורט: 5STARS • 5LIVE • 5GOLD • 5PLUS • 5SPORT ערוצי הספורט של צ'רלטון: ספורט 1 HD • ספורט 2 HD • ספורט 3 HD • ספורט 4 HD, שני ערוצי היסטוריה: ערוץ היסטוריה, היסטוריה HD, נשיונל ג׳יאוגרפיק , נשיונל ג׳יאוגרפיק WILD. ערוצי I NEWS24: עברית, אנגלית, צרפתית, ערבית. יורוספורט יורוספורט 2 Bollywood HD HOT Bombay HOT Bollywood ערוץ לולי, ערוץ כלכלה, ערוץ ים תיכוני, ערוצי דרמות הטורקיות, ערוצי דרמות הספרדיות, ערוצי ויוה. ארבעה ערוצי סינמה וערוץ קולנוע ישראלי. ערוצי סדרות:HOT 3, דרמה, קומדיה, הוט בידור, HOT 8 דוקו ועל על רמי לוי והחברה שלו לייצר ממירי ULTRA 4K AI (בינה מלאכותית), ראוטר פייבר AI (בינה מלאכותית) WI-FI 8 ומגדילי טווח AI (בינה מלאכו
    סגור