השוק
שופרסל תבטל את השותפות במועדון הלקוחות? האחים אמיר במסר חריף לדיסקונט
דיסקונט תחת לחץ כפול: שופרסל מאיימת לבטל שותפות וצדיק בינו דורש וטו. שופרסל אף מעלה טענות כספיות כבדות נגד כאל על סכום של כ-50 מיליון שקל מהכנסות עמלה צולבת, וטוענת שכאל מפרה את ההסכם
רגעים לפני סגירת המכרז ההיסטורי למכירת השליטה בכאל, מוצא בנק דיסקונט את עצמו במלחמה על שתי חזיתות שעלולות לפגוע קשות בתמורה הצפויה של 3.6-3.7 מיליארד שקל. על פי פרסום בכלכליסט היום (חמישי) שופרסל, הרשת הקמעונאית הגדולה בישראל בבעלות האחים אמיר, מסלימה במכתב נחרץ לדיסקונט ומאיימת לבטל את שיתוף הפעולה המשמעותי עם כאל במועדון הלקוחות שמונה 2.3 מיליון חברים ו-600 אלף כרטיסי אשראי - 15.4% מכלל הכרטיסים הפעילים של כאל.
האיום מכוון ישירות נגד שני מהמועמדים המובילים במכרז: ג'ורג' חורש, שמחזיק 35% מסופר פארם המתחרה ברשת BE של שופרסל, ומוטי בן-משה, בעל השליטה בדור אלון ורשת AM:PM. שופרסל אף מעלה טענות כספיות כבדות נגד כאל על סכום של כ-50 מיליון שקל מהכנסות עמלה צולבת, וטוענת שכאל מפרה את ההסכם על ידי פנייה ישירה ללקוחות המועדון להצעת מוצרים פיננסיים מחוץ לשותפות המוסכמת עד 2030. במקביל, צדיק בינו דרך הבנק הבינלאומי שמחזיק 28% בכאל מנהל מלחמת טריטוריות עקשנית כנגד דיסקונט, כשהוא דורש זכות סירוב ראשונה על המכירה, זכות הצטרפות בתנאים מועדפים, וכשמכל זכות וטו על זהות הרוכש העתידי.
בחודש מאי האחרון פורסם כי המרכז למכירת חברת כרטיסי האשראי כאל תופס תאוצה, ובעלת השליטה בנק דיסקונט מקדמת ביתר שאלת בחוש האחרון את ההליך. דיסקונט אוחזת ב-72% מההחזקות, בעוד בנק הבינלאומי ב-28% הנותרים.
עוד ב-
על פי הדיווח בדה מרקר, בעל השליטה בבינלאומי, צדיק בינו, הבהיר לאנשי דיסקונט כי הוא מצפה שהם ישתפו אותם בהליך המכירה. לבינלאומי יש על פי הסכמות זכות הצטרפות לדיסקונט במקרה של מכירת ההחזקות בכאל. ההחזקות של הדיסקונט בכאל מוערכות ב-3.3-4 מיליארד שקלים, ושל הבינלאומי מוערכות במיליארד שקלים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



