השוק

וול סטריט משתגעת: מניית גוגל מתפוצצת – ושוברת כל שיא אפשרי

מהלך אחד בעולם הבינה המלאכותית הספיק כדי להצית ראלי אדיר, לדחוף ענקיות טכנולוגיה לשיאים חדשים ולהחזיר את וול סטריט למצב רוח שלא נראה חודשים 
מערכת ice | 
עליות במניות (צילום shutterstock)
יום המסחר הראשון של השבוע בוול סטריט נסגר באווירה אופטימית במיוחד, כשמניות הטכנולוגיה סוחפות את השוק כולו לעליות חדות. שלושת המדדים המרכזיים סיימו את היום בעליות נאות: נאסד"ק התחזק בכ־2.7%, S&P 500 עלה בכ־1.5%, ומדד דאו ג'ונס הוסיף כ־0.4% לערכו. גם בפתיחת שבוע המסחר המקוצר לרגל חג ההודיה נרשמה מגמה דומה, עם נתוני סגירה כמעט זהים.
מי שגנבה את ההצגה הייתה אלפאבית - חברת האם של גוגל. מניית החברה זינקה ביותר מ־6% במהלך היום, והמשיכה במסע העליות המרשים שהחל לאחר חשיפת מודל הבינה המלאכותית החדש שלה, ג'מיני 3, בשבוע שעבר. מדובר ביום מסחר נוסף שמציב את המניה בשיא כל הזמנים, אחרי שבמהלך חמישה ימים בלבד השלימה זינוק מצטבר של מעל 10%. העליות החדות דוחפות את החברה קרוב לשווי שוק מרשים של כ־4 טריליון דולר.
ההתלהבות סביב AI הורגשה היטב גם אצל שחקניות טכנולוגיה נוספות: מניות מטא, אמזון, אפל, AMD, אנבידיה ופלנטיר רשמו עליות ניכרות.
ברודקום הייתה בין המובילות הבולטות בזירה הטכנולוגית עם זינוק של יותר מ־11%. לפי דיווחים ב-CNBC, החברה נהנית לא רק מההתלהבות הגוברת סביב מסחר ותשתיות AI, אלא גם מקשריה ההדוקים עם גוגל. ברודקום מספקת לאלפאבית שבבי ASIC ומשתתפת בפיתוח וייצור יחידות הטנזור (TPU) – שבבי העומק הייעודיים של גוגל אשר מהווים חלופה ישירה למעבדים הגרפיים של אנבידיה.
מיקרון ויתר החברות בתחום ההיי-טק הצטרפו למומנטום, ובסיכום היום התגבשה תמונה ברורה: הביקוש לטכנולוגיות בינה מלאכותית ממשיך להזרים לשוק רוח גבית עוצמתית, ומחזיר את וול סטריט לקדמת האופטימיות.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה