השוק

רשות ניירות ערך באזהרה חריגה: המשקיעים בישראל בסכנה?

הרשות מזהירה מפני פעילותו של דמיטרי אוסמולובסקי הפועל מדובאי ומציע ניהול תיקים ללא רישיון, תוך הפניית ישראלים לזירת מסחר לא מורשית ומסוכנת
הבורסה לניירות ערך בתל אביב-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
הפרסומים הנוצצים ברשתות החברתיות, ההבטחות לליווי מקצועי וההצהרות על סכומי כסף גדולים הגיעו כעת לפתחה של רשות ניירות ערך. הרשות פרסמה אזהרה בעניינו של דמיטרי דימה אוסמולובסקי, המוכר גם בכינויים dimafx ו-dimfx0 ופועל באמצעות חברת Saving Capital. לפי הודעתה, פעילותו עשויה לכלול ניהול תיקי השקעות ללא רישיון וכן הפניית משקיעים לזירת מסחר שאינה מורשית בישראל.
אוסמולובסקי פועל מדובאי, אולם על פי המידע שהצטבר בידי הרשות, פעילותו אינה מוגבלת למשקיעים בחו"ל. הוא פונה גם לקהל בישראל ומציע שירותי ניהול של תיקי השקעות. לצד זאת, משקיעים מופנים באמצעותו לפתיחת חשבון בזירת הסוחר GODO, שאינה מחזיקה ברישיון שניתן על ידי רשות ניירות ערך.
הפנייה לקהל הישראלי מתבצעת בדרכים שונות, ובהן אתרי אינטרנט, רשתות חברתיות וקבוצות ייעודיות בטלגרם ובדיסקורד. חלק מהפרסומים והפניות מופיעים בעברית, באופן שמאפשר לאוסמולובסקי להגיע ישירות למשקיעים מקומיים.
בהודעתה נמסר כי "פעילותו של אוסמולובסקי, הפועל גם באמצעות החברה Saving Capital והכינויים dimafx ו-dimfx0, עשויה להוות פעילות של ניהול תיקי השקעות ללא רישיון כדין, וכן הפניה בהצעה לסחור בזירת סוחר שאינה בעלת רישיון".
בפודקאסט שפורסם בשנה שעברה תיאר אוסמולובסקי את פעילותו ואת אורח חייו בדובאי. לדבריו, הוא עוסק במסחר יומי במטבע חוץ, בזהב, במטבעות קריפטוגרפיים ובחוזים עתידיים. במהלך הריאיון אמר: "כולם יודעים שדימה הוא מלך המסחר. אנחנו עושים ליוויים, קורסים. יש לנו קבוצה ואנחנו עושים ארגזים של כסף כל יום. אנחנו פה (בדובאי) כי כל הרווחים מכל העסקים שאני עושה הולכים על נדל"ן".
מנגד, בכתבה פרסומית שבה הוצגו שירותי Saving Capital, תוארה הפעילות באופן שונה. אוסמולובסקי הסביר כי מדובר "בפלטפורמה חינוכית שמטרתה להעניק כלים מעשיים למסחר אחראי. בניגוד למודלים המתמקדים באיתותים או בתוצאות נקודתיות, המיקוד כאן הוא בלימוד תהליך, פיתוח חשיבה עצמאית ובניית שגרת עבודה מקצועית. הפעילות כוללת תכנים לימודיים, ליווי והדגשה מתמדת של ניהול סיכונים, תוך הבהרה שמסחר כרוך בסיכון ואינו מתאים לכל אחד".
ברשות מבהירים כי מי שמנהל תיקי השקעות נדרש להחזיק ברישיון מתאים, למעט מקרים חריגים המוגדרים בחוק. גם פנייה לציבור בהצעה לבצע מסחר בזירת סוחר מותרת רק כאשר אותה זירה מופעלת על ידי חברה שקיבלה רישיון מהרשות.
פעילות פיננסית המתקיימת ללא רישיון אינה נתונה לפיקוח הרשות, והמשקיעים המשתמשים בשירותים כאלה אינם נהנים ממערכות הבקרה וממנגנוני ההגנה החלים על גופים מפוקחים. נראה כי העובדה שאוסמולובסקי נמצא בדובאי מקשה על נקיטת צעדים משמעותיים נגדו, ולכן בשלב זה הסתפקה הרשות בפרסום אזהרה לציבור.
רשות ניירות ערך קוראת למשקיעים שלא להסתפק בפרסומים, בהצהרות או בהבטחות, ולבצע בדיקה יסודית לפני העברת כספים או קבלת שירות פיננסי. בין היתר, מומלץ לוודא שהגורם המציע את השירות מחזיק ברישיון תקף מטעם הרשות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה