השוק
אי.בי.אי: לקראת דוחות הרבעון השני - מניית בז"ן היא הזדמנות קניה
האנליסט לירן לובלין מאי.בי.אי מעריך היום כי מחיר מניית בז"ן מגלם פרמיית סיכון גבוהה מידי ולכן, לקראת תוצאות הרבעון השני של השנה מניית החברה מהווה הזדמנות קניה אטרקטיבית
האנליסט לירן לבולין מבית ההשקעות אי.בי.אי מעריך היום כי התמחור הנוכחי של מניית בז"ן גוזר פרמיית סיכון גבוהה ביחס לפוטנציאל התזרים שהחברה עשויה לייצר השנה.
"ביחס להתרחבות המכפילים שאנו רואים במרבית הסקטורים בשוק ההון אנו סבורים כי לקראת הרבעון השני בז"ן נותרה מעט מאחור ומהווה קנייה אטרקטיבית" כותב לובלין.
רגע לפני תום הרבעון השני, התמונה באשר לסביבת הפעילות של בז"ן ברבעון מתבהרת. אומר לובלין "מגמת התרחבות מרווחי הפולימרים נמשכת בעוצמה מוגברת לתוך הרבעון השני כאשר מרווחי הפוליאתילן והפוליפרופילן נפתחו לרמות של 1,800 ו-1,700 דולר לטון הגוזרים קצב EBITDA רבעוני של מעל ל-130 מיליון דולר ברבעון השני.
"המרווחים הגבוהים צפויים לשרור גם בהמשך השנה וזאת על אף ירידה קלה במהלך השבוע האחרון. נזכיר כי בשיחת הועידה ציינה הנהלת החברה כי נעשים מהלכי גידור על מנת לנסות ולקבע עד כמה שניתן את המרווחים המרשימים במגזר.
"מגזר הדלקים לעומת זאת ימשיך לסבול בטווח הקצר מהיעדר ביקושים לדס"ל אך זה צפוי להראות סימני התאוששות כבר במחצית השניה של השנה. נזכיר כי ברבעון השני בז"ן השביתה את מתקן ה-CCR לתקופה של מספר שבועות כאשר הנהלת החברה העריכה פגיעה של 20-30 מיליון דולר כתוצאה מההשבתה.
להערכתנו, התמחור הנוכחי (87 אג' למניה) גוזר פרמיית סיכון גבוהה ביחס לפוטנציאל התזרים שהחברה עשויה לייצר השנה. ביחס להתרחבות המכפילים שאנו רואים במרבית הסקטורים בשוק ההון אנו סבורים כי לקראת הרבעון השני בז"ן נותרה מעט מאחור ומהווה קנייה אטרקטיבית" הוא מסיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אז מה לירן מאז הכתבה ירדה ביותר מ25 אחוז (ל"ת)סטודנט 08/2021/17הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.ומאז המחיר כבר ירד מתחת ל80 ולא מוצא תחתיתסתם אחד 07/2021/07הגב לתגובה זו0 0אני תוהה מה האנליסטים רואים שהשוק לא רואהסגור


