השוק

פאגאיה תחת אש: זה האיום החדש מצד המשקיעים

מספר ימים לאחר שקרן פאגאיה הודיעה כי לא תאפשר יותר פדיון כספי משקיעים באופן מיידי, אלו האחרונים לא יושבים בשקט ומאיימים בתביעה אם לא יקבלו את מלוא המידע בנוגע לפעילות הקרן
מערכת ice | 
השקעות (צילום shutterstock)
השבוע דווח כי קרן פאגאיה, החברה הנכדה של חברת פאגאיה הישראלית, הודיעה למשקיעים שלה כי יותר לא תאפשר פדיונות מיידים, ומעתה המשקיעים יוכלו לפדות כספים באופן חלקי או "בתשלומים". כעת נודע כי המשקיעים לא קיבלו את ההודעה הזו בעין יפה.
על פי דיווח של כלכלסיט, מספר משקיעים בקרן פנו לקרן בדרישה לקבל מידע נוסף על התנהלות הקרן ועל האפשרות לפדות את הכסף באופן מלא. לצד זאת, הם מאיימים שאם לא יקבלו מענה הם עשויים לתבוע את הקרן. ההודעה הועבר במכתב שנשלח באמצעות עורכי הדין גיא גיסין ורונן וינוגרד.
כזכור, החברה שלחה את ההודעה למשקיעים ביום חמישי האחרון ובו הודיעה להם על ההגבלה החדשה. מדובר במנגנון במסגרתו הכסף שהמשקיע מבקש לקבל חזרה עובר דרך חשבון אחר לפני שמגיע למשקיע, וכך ברגע ההעברה הראשונה הסכום אינו חלק מנכסי הקרן יותר. אם כן, הפדיונות יילקחו מתזרים מזומנים עתידי ולא מהנכסים הקיימים או ההון העצמי של הקרן.
הקרן פועלת כחלק מחברת הפינטק הישראלית, אך היא  זמינה רק בשוק האמריקני. היא הוקמה בשנת 2018 וכיום היא מנהלת כ-4.7 מיליארד שקל. לצידה פועלות תחת החברה עוד שתי קרנות. קרן זו מגייסת כספים ממשקיעים ומשתמשת בהם כדי להעמיד הלוואות.
הסיבה לבקשות הגוברות של המשקיעים לפדות את הכספים נובעת כמובן מהמציאות המאקרו כלכלית בארה"ב ובעולם בכלל. העלאת הריבית פוגעת בנכסי סיכון ולכן משקיעים רבים מעדיפים להעביר את הכספי לקרנות בעלות סיכון נמוך יותר.
כמו כן, בצל המשבר בשוק החברה האם נאלצה לפטר עובדים לאחרונה, 110 מהם מישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה