השוק
חדשות טובות לנאוויטס: הושלם הקידוח השלישי בפרויקט הדגל
נאוויטס שבשליטת איש העסקים גדעון תדמור השלימה הקידוח השלישי בפרויקט הדגל שננדואה; החברה תתחיל בהפקת הנפט מהמאגר בסוף השנה הבאה והיא צפויה להציג הכנסות של 1.1 מיליארד דולר בשנה
חדשות טובות לנאוויטס שבשליטת איש העסקים גדעון תדמור. השותפות השלימה את הקידוח השלישי (מתוך 4) בפרויקט הדגל שננדואה. נאוויטס דיווחה כי בשלב זה של הדברים (וזה משמעותי מאוד) היא עומדת בלוחות הזמנים של הקידוחים וזה אומר שבסוף 2024 נאוויטס תתחיל בהפקה מסחרית של הנפט מהמאגר בשננדואה.
נזכיר כי ארבעת הבארות של שננדואה צפויות להפיק כ-80 אלף חביות נפט ביום, כאשר חלקה של נאוויטס (49%) הוא כ-39 אלף חביות ביום. בנאוויטס מעריכים כי עם תחילת ההפקה משננדואה היקף ההכנסות השנתי של נאוויטס צפוי לזנק לכ-1.14 מיליארד דולר, בהנחת מחיר של כ-78 דולר לחבית נפט.
נזכיר כי נאוויטס עוסקת בחיפושים והפקה של נפט במפרץ מקסיקו. השותפות נמצאת בשליטת איש העסקים גדעון תדמור וקרן נוקד שמנוהלת על ידי רועי ורמוס. כדאי לשים לב להנחות העבודה שנמצאות בבסיס הערכות של נאוויטס והן מדברות על מחירי נפט של 78 דולר זאת בעוד הכלכלן הראשי של בנק לאומי, גיל בפמן, העריך השבוע (על סמך ניתוח מעמיק) כי אין להוציא מכלל אפשרות שמחיר הנפט יגיע גם ל-100 דולר.
עוד ב-
נזכיר עוד כי בשל העובד שאירופה נמצאת במשבר אנרגיה שנובע בעיקרו מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה הרי שארה"ב עשתה שימוש במאגרי החירום שלה שנועדו "לשלוט" על מחירי הנפט שלא לדבר על לשמור על אספקה שוטפת ומכאן כל מאגר נפט שניתן לפתח הוא משמעותי מאוד לממשלות המערב ונאוויטס בהחלט במשחק הזה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



