אוכל
שותים שייקים? זה הפרי האהוב שכדאי לכם להימנע ממנו
מחקר חדש מעלה כי הוספת בננה לשייק פירות יער עשויה להקטין את היתרונות התזונתיים של הפלבנולים-נוגדי חמצון שיכולים לשפר את בריאות הלב, כלי הדם ובריאות המוח
מחקר חדש שנערך באוניברסיטאות קליפורניה ורדינג מעלה מסקנות מפתיעות כי שילוב בננות לשייקים של פירות יער עשויה להקטין את היתרונות התזונתיים של הפלבנולים, מכיוון שזה מאט את ספיגתם בגוף.
פלבנולים נמצאים בפירות כמו ענבים ותפוחים, ומתפקדים כנוגדי חמצון שיכולים לשפר את בריאות הלב, כלי הדם ובריאות המוח. מצד שני, בפירות כמו בננות ישנם אנזימים מסוימים שיכולים לעכב את היכולת של הפלבונלים להיספג באופן יעיל בגוף.
חוויאר אוטביאני, מוביל המחקר וחוקר תזונה, אמר לאתר La Razón כי, "מה שחשוב הוא לא רק מה שאוכלים, אלא איך משלבים אותו. רצינו להראות בצורה מעשית כיצד רכיב נפוץ כמו בננה יכול להשפיע על הזמינות של פלבנולים, והתוצאות הפתיעו אותנו".
במחקר נטלו חלק 8 בני אדם, שצרכו שני סוגי שייקים-אחד עם פירות יער, והשני משולב עם בננות ופירות יער. על פי מסקנות המחקר ספיגת הפלבנולים ירדה בהיקף של 84% כאשר בננה, שבה האנזים הטבעי פוליפנול אוקסידאז, התווספה לשייק פירות יער.
עוד ב-
הדיאטנית ומנחת הפודקאסט "The Keri Report", קרי גאנס, אמרה ל- Women's Health כי, "הבעיה נובעת מדבר שנקרא פוליפנול אוקסידאז. עם זאת, בננות מכילות ערכים תזונתיים חשובים כמו ויטמין C-נוגד חמצון עוצמתי, אשלגן המסייע בוויסות לחץ דם וסיבים תזונתיים התורמים לבריאות העיכול". עם זאת גאנס מדגישה כי, "אם אתם נהנים מבננה, תמשיכו לכלול אותה בשייק. זה לא אומר שעלינו לוותר על הבננה-היא פרי מזין וחשוב".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



