אוכל
מי ידע שטונה יכולה להיות ככה צבעונית? "אוכל איטלקי בצלחת ישראלית"
הקיץ האיטלקי מגיע לצלחת הישראלית עם מנה קלילה, צבעונית, מלאת טעם ואופי: עגבניות ממולאות באורז וטונה פיקנטית בשמן זית, עם פלפל צ'ילי
עגבניות ממולאות הן קלאסיקה ים תיכונית שתמיד כיף לאמץ, ועכשיו בגרסה עכשווית עם טוויסט - טונה עסיסית בשמן זית עם צ'ילי חריף. זהו מתכון באדיבות מותג הטונה האיטלקי Rio Mare (ריו מרה). פשוט להכנה, מושלם לארוחה קייצית מרשימה, שמתאים גם לאירוח.
רכיבים (ל-4 מנות):
2 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית ופלפל צ’ילי חריף (65 גרם כל אחת)
8 עגבניות בשלות
200 גרם אורז
40 גרם גבינת פקורינו מגוררת
שן שום אחת
חופן עלי בזיליקום
צרור פטרוזיליה
מספר עלי נענע
קורט אורגנו
40 גרם שמן זית כתית מעולה
מלח לפי הטעם
2 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית ופלפל צ’ילי חריף (65 גרם כל אחת)
8 עגבניות בשלות
200 גרם אורז
40 גרם גבינת פקורינו מגוררת
שן שום אחת
חופן עלי בזיליקום
צרור פטרוזיליה
מספר עלי נענע
קורט אורגנו
40 גרם שמן זית כתית מעולה
מלח לפי הטעם
עוד ב-
אופן ההכנה:
הצעת הגשה: מגישים חם לצד סלט ירוק או יוגורט קר - ונהנים ממנה ים-תיכונית עשירה, צבעונית ומדויקת לעונה.
- חותכים את "המכסים" של העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את פנים העגבנייה וממליחים מעט. הופכים לניקוז נוזלים.
- מבשלים את האורז עד לרמת אל דנטה ומסננים.
- מטגנים חצי שן שום קצוצה עם שמן זית, מוסיפים את תוכן העגבניות הקצוץ ומבשלים מעט.
- קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים למחבת ומתבלים.
- מוסיפים את האורז והטונה, מערבבים, וממלאים את העגבניות.
- מפזרים פקורינו מעל, סוגרים עם "המכסים", מזליפים מעט שמן זית, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הצעת הגשה: מגישים חם לצד סלט ירוק או יוגורט קר - ונהנים ממנה ים-תיכונית עשירה, צבעונית ומדויקת לעונה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



