אוכל

5 מתכוני הקפה הוויראליים שישדרגו לכם את הקיץ

כנראה שמעולם לא חשבתם לשלב קפה עם מיץ תפוזים או מי טוניק, אבל מיליוני גולשים בטיקטוק לא יכולים לטעות. קבלו את הלהיטים הוויראליים שיגרמו לכם להסתכל על כוס הקפה של הבוקר לגמרי אחרת

מערכת ice | 
מתכוני קפה לקיץ מרענן (נוצר בבינה מלאכותית)
הקיץ כבר כאן, והטמפרטורות הגבוהות דורשות משקאות קפה קרים, מרעננים ומפתיעים. בשנים האחרונות, הרשתות החברתיות הפכו למקור השראה אינסופי לאוהבי קפה, עם טרנדים שהתפשטו במהירות הבזק בכל העולם. אספנו עבורכם חמישה מתכונים ויראליים ששברו את הרשת, כאלה שקל להכין בבית וישדרגו לכם את חווית הקפה הקיצית.
1. קפה דלגונה (Dalgona Coffee)
הסיפור: הלהיט הבלתי מעורער של תקופת הקורונה שהגיע מדרום קוריאה והפך לתופעה עולמית. קצפת קפה אוורירית ומתוקה שצפה מעל חלב קר - שילוב פשוט, פוטוגני וטעים להפליא.
למה הוא מושלם לקיץ? הוא קר, מפנק ומרגיש כמו קינוח ומשקה באחד.
רכיבים:
  • 2 כפות קפה נמס (לא מגורען)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מים רותחים
  • כוס חלב קר (רגיל או צמחי)
  • קוביות קרח

אופן ההכנה:
  1. בקערה קטנה, ערבבו את הקפה הנמס, הסוכר והמים הרותחים.
  2. הקציפו את התערובת בעזרת מקציף חלב, מיקסר ידני או אפילו מטרפה, במשך 3-5 דקות עד לקבלת קצפת יציבה, סמיכה ובהירה בצבע קרמל.
  3. מלאו כוס בקוביות קרח ומזגו מעל את החלב הקר עד לכ-¾ מגובה הכוס.
  4. בעזרת כף, הניחו בעדינות את קצפת הקפה מעל החלב.
צלמו לסטורי, ערבבו ותיהנו!
 
@thatdudecancook I was highly addicted to dalgona coffee in 2020 #dalgonacoffee ♬ original sound - Sonny Hurrell
2. קפה-תפוזים (Orange Juice Coffee)
הסיפור: השילוב שהסעיר את הרשת וחילק את הגולשים לשניים: אלה שנשבעים שזה הדבר המרענן הבא ואלה שחושבים שזה חילול הקודש. חמיצות עדינה של מיץ תפוזים פוגשת את המרירות של האספרסו ויוצרת משקה מפתיע.
למה הוא מושלם לקיץ? שילוב טעמים חמצמץ-מריר ומרענן באופן בלתי צפוי.
רכיבים:
  • מנת אספרסו כפולה (או כ-60 מ"ל קפה שחור חזק), מקוררת.
  • כ-150 מ"ל מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)
  • קוביות קרח
  • פלח תפוז לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:
  1. מלאו כוס גבוהה בקוביות קרח.
  2. מזגו את מיץ התפוזים על הקרח.
  3. מזגו בעדינות ובאיטיות את האספרסו הקר מעל מיץ התפוזים. האספרסו יצוף מעל ויצור שכבות יפות.
  4. קשטו עם פלח תפוז אם תרצו, וערבבו קלות לפני השתייה.
@hassankhadair #stitch with @hassankhadair @DrinkVitaCup they sent me the OJ coffee and it #comedy #mickeymouse #mickey #hassankhadair #vitacuppartner ♬ Kyoto Flow - Official Sound Studio
3. אספרסו טוניק (Espresso & Tonic)
הסיפור: המשקה הזה התחיל בבתי קפה מתמחים ומהר מאוד זלג לרשתות החברתיות. הוא מתוחכם, אלגנטי ובעיקר מרענן בצורה יוצאת דופן בזכות הבעבוע העדין של מי הטוניק.
למה הוא מושלם לקיץ? הוא תוסס, צונן, והשילוב בין מרירות הקפה למרירות-מתיקות של הטוניק הוא פשוט גאוני ליום חם.
רכיבים:
  • מנת אספרסו כפולה, טרייה
  • כ-150-200 מ"ל מי טוניק איכותיים וקרים מאוד
  • קוביות קרח
  • פלח לימון או ליים לקישוט
אופן ההכנה:
  1. מלאו כוס זכוכית יפה בקוביות קרח עד הסוף.
  2. מזגו את מי הטוניק על הקרח.
  3. מזגו בעדינות רבה את האספרסו החם ישירות על הקרח (לא ישירות לתוך הטוניק, כדי למנוע תסיסת יתר).
צפו בקסם קורה, קשטו עם פלח לימון, ערבבו קלות ושתו מיד.
 
@noahsterncoffee

Happy national espresso tonic day 🤌🏼

♬ original sound - Noah Stern
4. "פרופי" (Proffee - Protein Coffee)
הסיפור: טרנד ענק בעולם הכושר והבריאות בטיקטוק. מדובר בשילוב פשוט ויעיל של קפה עם שייק חלבון. זהו פתרון מושלם למי שרוצה את מנת הקפאין והחלבון שלו במשקה אחד, במיוחד אחרי אימון בוקר.
למה הוא מושלם לקיץ? הוא משביע, מזין, קר ונותן בוסט של אנרגיה לגוף.
רכיבים:
  • מנת אספרסו כפולה או כוס קפה פילטר/קולד ברו
  • שייק חלבון מוכן (בטעם וניל, שוקולד או קרמל) או סקופ אבקת חלבון
  • אם משתמשים באבקה: כ-150 מ"ל חלב או מים
  • קוביות קרח

אופן ההכנה:
  1. הכינו את הקפה וצננו אותו מעט.
  2. בשייקר, ערבבו היטב את אבקת החלבון עם החלב/מים עד להמסה מלאה. אם אתם משתמשים בשייק מוכן, דלגו על שלב זה.
  3. מלאו כוס בקרח, מזגו פנימה את שייק החלבון.
  4. מזגו מעל את הקפה הקר, ערבבו היטב ותיהנו ממשקה אנרגטי.
 
5. קפה לימונדה מוקצף (Whipped Lemonade Coffee)
הסיפור: אם חשבתם שקפה-תפוזים זה נועז, חכו שתנסו את זה. זוהי הגרסה הקיצית והמופרעת של הדלגונה, שבה קצפת הקפה המוכרת מונחת מעל לימונדה קרה במקום חלב. התוצאה היא משקה עם טעמים מנוגדים של מתוק-חמוץ-מר שבאופן מפתיע עובדים יחד.
למה הוא מושלם לקיץ? האולטרה-מרענן. השילוב של קפה ולימונדה הוא כל מה שצריך כדי להילחם בלחות.
רכיבים:
  • לקצפת: 2 כפות קפה נמס, 2 כפות סוכר, 2 כפות מים רותחים
  • כוס לימונדה קרה (ביתית או קנויה)
  • קוביות קרח
  • עלי נענע לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:
  1. הכינו את קצפת הקפה בדיוק כמו במתכון הדלגונה: הקציפו יחד קפה נמס, סוכר ומים רותחים עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מלאו כוס גבוהה בקרח.
  3. מזגו את הלימונדה הקרה על הקרח.
  4. הניחו בעדינות את קצפת הקפה מעל הלימונדה.
  5. קשטו בעלי נענע, ערבבו היטב לפני השתייה והתכוננו לפיצוץ של טעמים.
@thekitchn When life hands you lemons, you make @Kelli’s whipped lemonade to sip on 🍋 #summerdrink #lemonade #whippedlemonade ♬ original sound - GussCode
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה