בעולם
100 מיליארד עד 2028: זו המטרה עבורה גייס הקנצלר את המגזר העסקי
במהלך משותף עם דויטשה בנק וחברת סימנס וכחלק מהניסיון לצאת מהמצב הכלכלי בו גרמניה נמצאת. ההשפעות של המהלך הן לא רק כלכליות וחברתיות, אלא גם פוליטיות
עשרות חברות ענק בגרמניה התחייבו להשקיע סכום כולל של לפחות 100 מיליארד יורו עד שנת 2028. המהלך שהוביל הקנצלר פרידריך מרץ יחד עם ראשי בנק דויטשה-בנק ותאגיד הטכנולוגיה סימנס. זאת במטרה, להילחם בסטגנציה בה נמצאת הכלכלה הגדולה באירופה.
ההתחייבות היא המשך ישיר להקצאה בגובה חצי טריליון שהממשלה הודיעה עליה לפני מספר חודשים ובמסגרתה יחודשו שלל תשתיות מסוגים שונים על מנת להניע את המשק והכלכלה הגרמנים. באופן זה, סך ההשקעות החדשות והמתוכננות יעבור את ה־600 מיליון יורו, עד 2028.
מעבר לחשיבות הכלכלית והחברתית, המהלך והתמיכה לה זוכה מרץ מהמגזר העסקי מראה על הבעת אמון בפן הפוליטי ובמאבק שהוא מנהל על דעת הקהל כנגד מפלגת הימין הקיצונית (AfD).
מנכ"ל דויטשה בנק, כריסטין סיוונג הסביר על הצורך בשינוי והתוצאות ההרסניות של הסטגנציה אשר פוגעת במשק הגרמני ובעיקר בתעשיות הגדולות והחשובות ביותר בהן נשק, רכב, כימיקלים וציוד כבד. המיזם החדש כולל תאגידים, חברות גדולות, בינוניות ואף סטארט-אפים, כך לפי דבריו של מנכ"ל סימנס רונלד בוש.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



