בעולם

המתח ביוון בשיא: עובדי השגרירות הישראלית באתונה פונו

יוון שמלאה ברבבות ישראלים הופכת להיות יותר ויותר מסוכנת לישראלים. אחרי ההפגנות ואירועי האלימות, עכשיו פונו עובדי השגרירות הישראלית מחשש לחייהם
מערכת ice | 
אתונה (צילום Shutterstock)
בשעות האחרונות הורה גורם ביטחוני ישראלי על פינוי עובדי השגרירות באתונה מבתיהם, זאת לצד אמצעי הגנה מחמירים שהוטמעו באזורים הדיפלומטיים בעיר. ההחלטה התקבלה על רקע גידול משמעותי במתיחות נגד ישראלים ברחבי יוון, בעיקר באזורים התיירותיים.
לפי הדיווח בישראל היום, ארגוני שמאל מקומיים, ובראשם התנועה March to Gaza, קראו לציבור להחרים את התיירים הישראלים ולהפוך את האיים והחופים לזירות מחאה אקטיביות. במודעת המחאה נכתב כי "העם היווני מסרב לשתוק לנוכח מה שהוא מכנה רצח עם – ארגון המערב והאחראית היוונית לטובת ישראל". הקריאה לכלל היוונים להצטרף לפעולה הוכרזה ל־10 באוגוסט כ"יום פעולה ארצי".
כזכור, מי שהעביר השבוע ביקורת בעיתונות היה שגריר ישראל ביוון נועם כץ שטען כי ראש עיריית אתונה חריס דוקאס "אינו עושה מספיק כדי להגן על עירו", ובכך "גורם לתיירים הישראלים להרגיש לא בנוח". 
ראש עיריית אתונה חריס דוקאס לא נשאר חייב וצייץ בטוויטר: "איננו מקבלים שיעורים בדמוקרטיה מאלה שהורגים אזרחים" כתב והוסיף "אתונה, בירתה של מדינה דמוקרטית, מכבדת באופן מלא את מבקריה ותומכת בזכות חופש הביטוי של אזרחיה. כרשות המוניציפלית של העיר, הוכחנו את התנגדותנו הפעילה לאלימות ולגזענות ואיננו מקבלים שיעורים בדמוקרטיה מאלה שהורגים אזרחים וילדים בתורי מזון, מאלה המובילים עשרות אנשים למוות מדי יום בעזה, מפצצות, מרעב וצמא". 
ראש העיר הוסיף: "זה מחריד שמר השגריר מתמקד רק בגרפיטי (שברור שנמחק), בעוד שרצח עם חסר תקדים מתבצע בעזה". 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה