בעולם
אירופה בדרך ללגליזציה? זה מי שמונע את החקיקה
האם מדינות אירופה לקראת לגליזציה של קנאביס? מספר מדינות ביבשת מובילות מהלכים בכיוון, אך בינתיים האיחוד האירופי עוצר את החקיקה ברמת היבשת. האם ישנו פתרון?
הקריאות ללגליזציה של קנאביס גוברות ברחבי אירופה, כאשר מספר הולך וגדל של מדינות מבקשות לשחזר מהלכים פרוגרסיביים של קנדה וחלקים מארה"ב ולהפוך את הסם לחוקי. משיפור בריאות הציבור ועד להגדלת ההכנסות ממיסים והפחתת הטאבו סביב מריחואנה רפואית, היתרונות של שוק חוקי הם רבים, אמרו הסנגורים באירוע בתעשייה בלונדון בשבוע שעבר.
"אנחנו יודעים שמה שעובד הוא שוק מוסדר", אמר ביום שלישי ינדריך וובוז'יל, מתאם הסמים הלאומי של צ'כיה. וובוז'יל אמר שהגיע הזמן שהקנאביס יטופל כמו פריטים מוסדרים אחרים תחת סמכותו, כמו טבק ואלכוהול. "אנחנו יודעים שמה שלא עובד זה איסור. אנחנו רואים את זה עם אלכוהול, טבק והימורים", הוסיף.
צ'כיה היא אחת מכמה מדינות אירופיות שהודיעו בחודשים האחרונים על תוכניות להכשיר את הקרקע. כבר בשנה שעברה דווח בצ'כיה כי הם מנסחים הצעת חוק להכשרת הסם לשימוש בוגרים, מה שמסמן את הצעד הדרמטי ביותר של המדינה מאז הותרה החזקה אישית ב-2010.
בחודש אוקטובר, גרמניה פרסמה תכנית להסדרת הצריכה והמכירה של קנאביס – תוכנית שאם תעבור, תהפוך אותה לשוק המריחואנה הלאומי המפוקח הגדול בעולם. גם בלוקסמבורג הועבר חוק המאפשר לתושבים לגדל מריחואנה לשימוש אישי.
במלטה, יש "מועדוני קנאביס" פרטיים ובשוויץ, מדינה שאינה באיחוד האירופי, אישרו ניסוי של מכירה וצריכה של הסם בציריך. אפילו הולנד – שבה הגידול והמכירה הם לא חוקיים – מתכננים להשיק תוכנית פיילוט לבדיקת מכירה חוקית של הסם עד סוף השנה. "זה מאוד חשוב שהולנד עושה את הצעד הבא והאחרון", אמרה דוריין רומקקר, חברת הפרלמנט האירופי עבור הולנד.
ובכל זאת, אותן מדינות מתמודדות עם דחיה ברמת האיחוד האירופי, כאשר רבים מתקשים לנסח חוק שיעמוד בחוקי האיחוד האירופי, אמנות סמים בינלאומיות ודאגות לבריאות הציבור.
אף על פי שמריחואנה מותרת למטרות רפואיות במספר מדינות באירופה, האזור נוקט זה מכבר בגישה שמרנית לסם למטרות פנאי, ויש החוששים שלגליזציה במדינה אחת עלולה להשפיע לרעה על המדינות המתנגדות למהלך.
הרגולציה של האיחוד האירופי מחייבת את המדינות החברות להבטיח שמכירת סמים אסורים לרבות קנאביס "ניתנת לענישה בעונשים פליליים יעילים, מידתיים ומרתיעים", אך היא אינה מגבילה צריכה אישית. לגליזציה מסחרית גם אינה עולה בקנה אחד עם אמנות בינלאומיות, כולל האמנה היחידה של האו"ם משנת 1961 בנושא סמים נרקוטיים, אם כי מדינות כמו קנדה ואורוגוואי לא התמודדו עם השלכות חמורות מאז שהפכו את הסם לחוקי.
עוד ב-
"אני מאוד אופטימי שבטווח הארוך נמצא פתרון, נמצא מסגרת לחברות באיחוד האירופי להכשיר קנאביס בעוד שאחרים עומדים בעמדה שלהם לומר 'לא, זה לא כוס התה שלנו'", אמר סגן יו"ר איגוד תעשיית הקנאביס הגרמנית, דירק הייטפריים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



