בריאות

לשתות קפה ולתרום לבריאות? כך תעשו את זה בעזרת תבלין אחד

קינמון הפך להיות תבלין מנצח בבישול ובקפה. יש הטוענים כי השתמשות בתבלין, מביאה עימה גם סגולות בריאותיות. "קינמון מכיל תרכובות ביו-אקטיביות התורמות לפוטנציאל האנטי-סוכרתי שלו"
מערכת ice | 
תבלינים (צילום shutterstock)
קינמון הפך להיות תבלין הקסם של הקפה, המתיקות החרפרפה והריח המגרה, הן חלק מהתכונות שהציבור כל כך אוהב בתבלין המופק מהקליפה הפנימית של עצי הקינמונום. כעת, יש הטוענים כי השתמשות בתבלין, מביאה עימה גם סגולות בריאותיות - במיוחד עבור אלו המתמודדים עם סוכרת סוג 2 או טרום סוכרת.
ג'ניפר פאליאן, דיאטנית קלינית הסבירה את הסיבה: "קינמון מכיל תרכובות ביו-אקטיביות התורמות לפוטנציאל האנטי-סוכרתי שלו, כמו סינאמאלדהיד, פוליפנולים ופלבונואידים". בריאיון שהעניקה לאתר בריאות האישה, פאליאן הדגישה כי התרכובות שקיימות מטבען בתבלין, בעלות יכולת לחקות אינסולין ולסייע לגלוקוז בכניסה לתאים.
סגולה נוספת של התבלין, לפי פאליאן, היא בכך שהוא עוזר להאט את עיכול הפחמימות, ויכול לייצב את רמות הסוכר בדם לאחר ארוחות. כדי להינות מהיתרונות הללו, הדרך הנוחה ביותר הינה הוספת הקינמון לקפה, זאת בנוסף ליתרונותיו של הקפה עצמו כשהוא לא ממותק.
לפי רוב המחקרים, כדי ליישם את היתרון הבריאותי של התבלין, יש לצרוך בין חצי כפית לכפית אחת של קינמון ביום. כמו כן, קינמון ציילון המגיע אלינו מסרי לנקה, הוא הסוג המומלץ יותר.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה