בריאות

המחלה הנגיפית מתפשטת: משרד הבריאות בהודעה חשובה לציבור

משרד הבריאות מודיע כי בקיבוץ מעגן אותר כלב נגוע במחלת הכלבת. 13 אנשים לנחשפו לכלב הנגוע והם הופנו לקבלת טיפול רפואי. אלה ההנחיות שפרסם המשרד הממשלתי לציבור הרחב
משרד הבריאות (צילום פלאש 90/ אוליביה פיטוסי)
משרד הבריאות מעדכן כי היום (רביעי) התקבל דיווח על כלב מעורב, בגודל בינוני, בצבע חום בהיר, שנמצא נגוע בכלבת בקיבוץ מעגן מיכאל במועצה האזורית חוף כרמל. על פי הדיווח, 13 אנשים נחשפו לכלב הנגוע הופנו לקבלת טיפול מונע נגד כלבת. 
"אנו מבקשים מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע עם בעל החיים הנגוע, בין התאריכים 11.10.2026 ועד 26.10.2026 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות חדרה או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע", כך נמסר מטעם משרד הבריאות. חשוב לציין כי לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.
לאור הממצאים שהתקבלו, משרד הבריאות פרסם הנחיות לציבור הרחב. ראשית, הורים לילדים נדרשים לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם הכלב או עם בעלי חיים משוטטים ובמידה הצורך לפנות ללשכת הבריאות. עוד צוין, כי יש להעביר את המידע למי שהה באזור ובישובים הסמוכים בתקופה האמורה.
משרד הבריאות מזכיר למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מידי את האזור במים זורמים וסבון במשך 10–15 דקות לפחות, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות בהקדם, כדי לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת. אין צורך בקביעת תור.
כלבת היא מחלה נגיפית קטלנית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית של כלל היונקים, כולל בני אדם. ברגע שמופיעים תסמינים קליניים ראשונים של המחלה, שיעור התמותה ממנה עומד על כמעט 100%.
יחד עם זאת, מדובר במחלה שניתן למנוע אותה לחלוטין באמצעות טיפול חיסוני מונע מיד לאחר חשיפה. הנגיף מועבר במגע ישיר עם רוק או רקמת עצב של בעל חיים נגוע. כלומר, הדרך השכיחה ביותר להדבקה היא דרך נשיכות ושריטות. בנוסף, הנגיף מועבר במגע עם ריריות או עור פגוע: ליקוק של חיה נגועה על גבי פצע פתוח, שריטה טרייה, עיניים או פה. בנוסף, בעלי חיות מחמד שחיית המחמד שלהם באה או עלולה הייתה לבוא במגע עם הכלב הנגוע, לפנות לרופא וטרינר רשותי לקבלת הנחיות טיפול.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה