חדשות
היום: ועדת העבודה והרווחה תדון בסוגיית מימון ימי הבידוד
הנושא שהיווה מקור לעימות בין הממשלה לבעלי העסקים אמור להגיע להכרעה בוועדה. המתווה שמוצע: רק יום הבידוד הראשון ימומן ע"י העובדים ושאר הימים ימומנו שווה בשווה ע"י הממשלה והמעסיקים
ועדת העבודה והרווחה של הכנסת בראשות חבר הכנסת חיים כץ, תדון היום (ראשון) בהצעת פשרה בסוגיית מימון ימי הבידוד, לפיה רק יום הבידוד הראשון ימומן ע"י העובדים ושאר הימים ימומנו שווה בשווה ע"י הממשלה והמעסיקים.
הנושא היווה מקור לעימות בין הממשלה לבעלי העסקים, אך על פי המתווה המסתמן, עסקים המעסיקים עד 20 עובדים, יזכו ליהנות ממימון ממשלתי בהיקף של 75% מימי הבידוד של העובדים.
ההסכם שגובש עם סיום חודש ספטמבר אמור היה להיות מוגש לבג"ץ בתשובה לעתירה מצד ארגוני מעסיקים נגד ההחלטה של משרד הבריאות בה ימי הבידוד ייחשבו לימי מחלה ועל כן יהיו על חשבון המעסיקים, אך הדבר הביא לכעס רב בקרב המעסיקים שטענו כי מדובר בפגיעה בלתי אפשרית.
בוועדה תעלה הצעת חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש, הוראת שעה) (תיקון מס' 3) - מתווה התשלום על ימי בידוד וגם הצעת הסכם בדבר מתן מענקים למובטלים בעד השתלבות בשוק התעסוקה לאחר תקופת אבטלה ממושכת בשל התפרצות נגיף הקורונה
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


