משפט
תביעת המיליונים נגד בעלה של בר רפאלי: כך זה הסתיים
הליך משפטי שנוהל נגד עדי עזרא וגורמים שונים בחברת נטו אחזקות, הסתיים לאחרונה בבית המשפט בצעד מפתיע
דורון ויסברוד, שמחזיק במניות של חברת נטו מלינדה סחר, הגיש בקשה לתביעה ייצוגית כנגד החברה הציבורית ובעלי השליטה בה, בהם עדי עזרא בעלה של בר רפאלי, בטענה לפגיעה בבעלי המניות הקטנים במיליוני שקלים. לפני מספר ימים הסתיים ההליך הזה.
ויסברוד הגיש את הבקשה נגד נטו מלינדה סחר ונגד עדי עזרא, נאמנות משפחת עזרא, וגורמים נוספים. לטענתו, החברה ונטו אחזקות מדווחות באופן חוזר ומתמשך כי אין לקבוצה בעלי שליטה, זאת למרות שהשליטה בפועל קיימת ומנוצלת לרעת המיעוט ולטובת משפחת עזרא.
התובע טען שנטו מלינדה סחר קנתה מניות של נטו אחזקות - החברה שהיא בבעלות - במהלך מתוכנן שגרם לירידה חדה במחיר המניות בבורסה. לטענת התובע, התנהלות זו מנוגדת לציפיות הסבירות של בעלי המניות מהציבור ומהווה קיפוח שלהם.
מומחה כלכלי שצורף לתובענה העריך שהנזק לכל מניה הוא בין 27.93 ל-30.9 שקלים, כך שסך הנזק לכל בעלי המניות הקטנים מגיע לבין 466.4 ל-516 מיליון שקלים.
נטו מלינדה דחתה את הטענות והגישה תשובה שבה טענה שלמשפחת עזרא הייתה שליטה חוקית עוד לפני קניית המניות, והחברה דיווחה על כך לרשויות כפי שנדרש כשיש עסקאות עם בעלי עניין.
החברה צירפה חוות דעת כלכלית משלה שטענה שהמומחה של התובע טעה, ולמעשה "הירידות במחיר מניית נטו מלינדה נבעו מהדוחות הכספיים שלה ומכך שאנליסטים הורידו את מחיר היעד של המניה".
במהלך ההליך ביקש ויסברוד להביא מומחה נוסף כדי להשיב על טענות החברה, אך השופטת מיכל אגמון-גונן הגבילה את האפשרות הזו. בדיון שהתקיים במאי 2025 הסבירה השופטת לתובע שיש שתי בעיות גדולות בתביעה שלו.
לדבריה, כמות המניות שנקנתה לא הייתה משמעותית מספיק כדי לשנות את מאזן הכוחות בחברה באופן ששולח אות חזק לשוק. בנוסף, העסקה קרתה קרוב מדי בזמן לפרסום הדוחות הכספיים של שתי החברות, כך שקשה להוכיח שדווקא העסקה גרמה לירידת המחירים ולא הדוחות הכספיים.
בעקבות דברי השופטת שהמליצה לו לוותר על הבקשה, ויסברוד כתב בתשובתו כי השתכנע כי סיכויי ההליך נמוכים והודיע כי הוא מוותר באופן מוחלט, סופי ובלתי חוזר על כל תביעה או דרישה שנכללו בבקשת האישור.
השופטת אישרה את החזרה בו מהתובענה ומחקה את התביעה. היא גם פטרה את ויסברוד מתשלום חלק מהאגרות לבית המשפט, בנימוק שהחזרה בו המוקדמת חסכה "הוצאות רבות של הליך משפטי מורכב ויקר".
עוד ב-
בדרך כלל, תביעה ייצוגית היא כלי צרכני שימושי שדווקא מביא לא פעם לתוצאות במקרים של תובעים רבים. כפי שדיווחנו על חברת סלקום שתפצה את הלקוחות בעשרות מיליונים. כמו כן, פרסמנו על כך שטויוטה טויוטה תשלם מיליונים ללקוחות. גם דיווחנו על כך שיוזמי קמפיין "אתה הראש אתה אשם" ישלמו מאות אלפי שקלים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בר רפאלי הזדקנה ממשל לא יפהדורית 07/2025/24הגב לתגובה זו0 0נגמר להסגור



