משפט
דרמה בחקירת הפצ"רית, בג"ץ התערב וחטף: "מפחדים מגילוי האמת"
בג"ץ הודיע ) כי הוא מבטל את המינוי של יריב לוין, השופט בדימוס יוסף בן חמו, למלווה חקירת הפצ"רית לשעבר. שר המשפטים תקף: "הם מסתירים. וזה לא יעזור להם. אנחנו לא נוותר עד שהאמת תצא לאור!"
דרמה של ממש בחקירת הפצ"רית יפעת תומר ירושלמי. בג"ץ הודיע היום (רביעי) כי הוא מבטל את המינוי של שר המשפטים יריב לוין, השופט בדימוס יוסף בן חמו, למלווה חקירת הפצ"רית לשעבר.
על פי הדיווח ב-YNET, בהחלטה של נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, נטען בין היתר כי "ככל שישנה דחיפות במינוי, כפי שסבור השר, אין בכך כדי לגבור על אמות המידה שנקבעו בפסק הדין ועל החובה לקיים הליך מינהלי סדור".
עוד הוא הוסיף כי "אם לשיטת השר קמה דחיפות מיידית בהשלמת באופן שאינו מאפשר שהות נוספת למציאת עובד מדינה בכיר בהתאם לפסק המינוי הדין - פתוחה בפניו הדרך להגיע לפתרון מוסכם, תוך שימוש בסמכותו הכללית של בית משפט זה". הסיבה לביטול המינוי הינה כי בן חמו משמש כעובד מדינה בכיר.
השר יריב לוין, עבורו מדובר במכה קשה, לא נותר חייב ותקף בחריפות את בג"ץ: "העלילה הזו נראית כאילו היא לקוחה מתוך תיק פלילי. הכל התחיל כשחברתו של השופט עמית, השופטת וילנר, מונתה בברכתו לבית המשפט העליון. אחר כך השופטת וילנר, בפסק דין שערורייתי ובלתי חוקי העניקה את תואר ה״נשיא״ לשופט עמית. ואז הוגשו תלונות חמורות כנגד השופט עמית.
כאן נכנסה לתמונה עו״ד בהרב מיארה, שאפשרה לסגור אותן כהרף עין. כעת, הגיע פרעון החוב. עמית ווילנר מיירטים בזה אחר זה את השופטים שמונו כדי ללוות את החקירה. הם מונעים את גילוי האמת ביחס למעורבותם של בהרב מיארה והכפופים לה בפרשת הפצ״רית.
הנה לפניכם גרעין השליטה שמסכל שוב ושוב את בירור האמת. מי שמכנים את עצמם שומרי סף ושומרי החוק, בעצם שומרים אחד על השני. הם מסתירים. הם מפחדים מגילוי האמת. וזה לא יעזור להם. אנחנו לא נוותר עד שהאמת תצא לאור!".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הכל שם רקוב-בגץ.פרקליטות.יועמשית.פצריתאשקלוני 12/2025/04הגב לתגובה זו0 0וכל המקורבים, שומרים חזק אחד על השניסגור
-
1.נו, ובידי אלו אתם רוצים להפקיר את ועדת החקירה של ה-7?החונטה מוחקת 12/2025/04הגב לתגובה זו0 0ולא ברור לכם במה וכמה אשמים אלו שדורשים זאת?סגור



