משפט

החברה קורסת בהפסדים של מאות מיליוני שקלים: זו החלטת בית המשפט

אחרי הפסדים של יותר מ-300 מיליון שקל וחובות של כ-13.6 מיליון שקל, בית המשפט אישר לנאמן הזמני לפעול למכירת חברת סקייליום. החברה, שפעלה בתחום תשתיות ה-AI ועיבוד הנתונים, ניסתה לבצע שינוי אסטרטגי בשנה האחרונה אך נקלעה למשבר תזרימי חריף
מערכת ice | 
חובות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר לנאמן הזמני של חברת סקייליום, עו"ד אביתר קרמר, להתחיל בהליכי מכירת החברה או נכסיה, ימים ספורים לאחר שמונה לתפקיד על ידי השופט חגי ברנר.
לפי הפרסום ב"כלכליסט", הנאמן הגיש לבית המשפט דו"ח ראשוני ובו התריע כי יש צורך דחוף בקידום הליך מכירה מהיר, עוד לפני השלמת הבדיקות לגבי האפשרות להפעיל את החברה כעסק חי. בהתאם לכך, אישר בית המשפט לפרסם הזמנה להגשת הצעות לרכישת החברה או פעילותה.
החברה, שהוקמה בשנת 2010 תחת השם SQream, עסקה במשך שנים בפיתוח תוכנות לניתוח מאגרי נתונים גדולים ותשתיות מחשוב מתקדמות. בשנה האחרונה ביצעה שינוי אסטרטגי והתמקדה בפיתוח טכנולוגיה להאצת עיבוד מידע באמצעות מעבדים גרפיים (GPU), על רקע העלייה בביקוש לפתרונות בתחום הבינה המלאכותית.
בשבוע שעבר פנתה החברה להליכי חדלות פירעון וביקשה צו פתיחת הליכים לצורך בחינת שיקומה הכלכלי. בבקשה ציינה החברה כי צברה חובות של יותר מ-13.6 מיליון שקל, לצד הפסדים מצטברים של מעל 300 מיליון שקל עד שנת 2023.
החברה מעסיקה כיום כ-50 עובדים, לאחר שבשנות השיא שלה העסיקה יותר מ-150 עובדים וגייסה לאורך השנים כ-145 מיליון דולר ממשקיעים, בהם עליבאבא וקרנות השקעה זרות.
במסמכים שהוגשו לבית המשפט נטען כי גם המלחמה המתמשכת בישראל הקשתה על גיוסי ההון מול משקיעים וקרנות מחו"ל. עוד עולה כי החברה הפסיקה את פעילותה מוקדם יותר החודש, כאשר בין התחייבויותיה נכללים חובות לעובדים, לבנק מזרחי, לרשות החדשנות ולבעלי נכסים. בנוסף, החברה דיווחה כי רכישת חברת פנופלי ב-2021 לא הובילה לאיחוד המוצרים שתוכנן מראש, אף שמוצרי פנופלי המשיכו לייצר הכנסות חודשיות לחברה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה