משפט

אחרי 17 שנה, בית המשפט אישר הסדר לעובדי קומברס

החברה, שקרסה ב-2006 בעקבות פרשת מניפולציית מניות, תשלם לעובדיה לשעבר 13 מיליון שקל באופציות שלא יכלו לממש
תביעה (צילום vecteezy)
אחרי 17 שנה מאז הפרשה שהביאה לקריסתה, בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר בחודש שעבר הסדר פשרה בתביעות ייצוגיות שהוגשו על ידי עובדי קומברס טכנולוג'י נגד החברה שקיבלו אופציות בלי שהספיקו לממש אותם.
הפרשה נחשפה בתחילת 2006 בעקבות מחקר אקדמי ותחקיר של "וול סטריט ג'ורנל", שלפיו מייסד קומברס טכנולוג'י קובי אלכסנדר ובכירים נוספים בענף ההייטק ביצעו במשך 15 שנה שינוי רטרואקטיבי של מועדי הענקת האופציות לרכישת מניות כדי לתגמל את עצמם על חשבון ציבור בעלי המניות.
אלכסנדר ברח מארה"ב לנמיביה ב-2006 לאחר שנחשפה הפרשה והוא נחשד בעבירות ניירות ערך. הוא הסגיר את עצמו לרשויות האמריקאיות ב-2016. בית המשפט הפדרלי של ניו יורק גזר עליו 30 חודשי מאסר בפועל. בפועל הוא ריצה פחות מכך לאחר שהועבר לישראל ונוכה לו שליש. לפני חמש שנים הוא שוחרר מהכלא.
ב-2009 וב-2010 הוגשו על ידי עורכי הדין עמית מנור ומור תגר כמה תביעות ייצוגיות, שאוחדו בהמשך להליך אחד. 
לפי ההסדר, קומברס טכנולוג'י תשלם פיצוי של 16 מיליון דולר. לא כל הסכום יגיע לחברי הקבוצה, שכן הסכום כולל גם גמול של 100 אלף דולר לתובעים, 3.2 מיליון דולר לעורכי הדין המייצגים אותם, תשלום לנאמן והחזר הוצאות.
חברי הקבוצה שזכאים לפיצוי הם מי שעבדו או עובדים בקומברס ובורינט מערכות וקיבלו אופציות של קומברס טכנולוג'י, שלא מומשו לפני הקפאת תוכנית האופציות. מקבוצה זו מוחרגים עובדים שהיו מעורבים במישרין או בעקיפין בפרשת התיארוך לאחור, עובדים שפוצו בגין שווי האופציות שפקעו וכן עובדים שניהלו הליכים משפטיים נפרדים בנוגע לאופציות שברשותם.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כתובת האתר עם פרטי ההסדר בתביעה היצוגית עם קומברס
    רו"ח שי ונה 03/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כתובת האתר עם פרטי ההסדר בתביעה היצוגית עם קומברס שם ניתן למצוא גם את טופס הבקשה לפיצוי: https://umore.co.il/comverse/
    סגור