משפט

קיבל דו"ח ונתבע: אזרח מהקריות תובע את פקח העירייה

פקח שעובד עבור עיריית קריית־אתא תבע אזרח לאחר שנתן לו דו"ח. לטענת הפקח, הנתבע מקניט אותו ברשתות החברתיות ומפיץ סרטונים שלו מאז המקרה
פקח חניה (צילום פייסבוק)
סוער בקריית־אתא: פקח העירייה הגיש תביעת דיבה השבוע לבית המשפט, נגד בני זוג מקריית־אתא. הפקח תבע את בני הזוג על סך 200 אלף שקלים, אך לצורכי אגרה הפקח הוריד את התביעה ל-100 אלף שקלים.
הפקח, שעובד בעירייה כבר 14 שנה, הגיש את התביעה בגין: "הוצאת לשון הרע, דברי בלע ללא בסיס כחלק מהכפשה כוללת, לרבות פוסטים ואיומים ברשת החברתית פייסבוק. מדובר בניסיון לפגוע באופן אישי בנתבע ובפרנסתו".
לטענתו, הפוסטים החלו לאחר פעולת אכיפה שביצע בינואר 2022, כחלק משגרת העבודה שלו. במהלך המשמרת שלו הפקח ראה את האדם אותו הוא תובע לא אוסף את צואת כלבו. הפקח החליט לעקוב אחרי הנתבע עד לביתו על מנת לתת לו דו"ח.
הנתבע הגיש תלונה נגד הפקח לעיריית קריית־א, שם טען כי המקרה גרם לחרדה אצל הבת שלו ושהוא לא הרים את הצואה של כלבו מכיוון שנגמרו לו השקיות לאחר שבאותו טיול כבר הרים את הצואה של כלבו.
הפקח מוסיף כי הנתבע תיעד אותו תוך כדי שהוא מכנה אותו "גנגסטר" וגם ביקש מחבריו לשתף את הסרטון במטרה שיגיע לכמה שיותר אנשים. לטענת התובע, בני הזוג פרסמו את דף הפייסבוק האישי שלו ובכך הפיצו את שמו כדי להשתלח בו ולפגוע בו אישית. לדבריו, בעקבות הפוסטים הרגיש מושפל, מבוזה, ומאוים לאחר שחלק מהכותבים כתבו תגובות בנוסח: "אני לא הייתי מסוגל לשמור על כזה איפוק! איך שהאירוע היה משפיע על הבת שלי הייתי מפרק אותו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה