בארץ

פיקוד העורף אישר: הקלת ההנחיות ברחבי הארץ - אלו ההנחיות העדכניות

שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר את המלצת צה"ל ופיקוד העורף להקלה במדיניות ההתגוננות: "לצד הלחימה העצימה מול איראן להסרת האיומים - נפתח את המשק, נשחרר בהדרגה את הציבור ונחזיר את מדינת ישראל לפסים של פעילות וביטחון"
מערכת ice |  1
פיקוד העורף (צילום shutterstock)
שר הביטחון קיים לפני זמן קצר (רביעי) הערכת מצב במפקדת פיקוד העורף, ביחד עם מפקד פיקוד העורף, אלוף רפי מילוא, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, מ"מ ראש רח"ל, ראש מטה פיקוד העורף ובכירים נוספים, שבסופה החליט, בהמשך להמלצת הרמטכ"ל ומפקד פיקוד העורף, לאשר את השינויים במדיניות ההתגוננות ולהקל את ההנחיות ברחבי הארץ באופן מדורג.
החל מהשעה 18:00, יתעדכנו הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. במסגרת השינויים כלל אזורי הארץ (פרט לאזורי ההנחייה: קו עימות, גולן צפון, גולן דרום, בקעת בית שאן, בקעה, ים המלח, ערבה, אילת ועוטף עזה) יעברו ממדרג התגוננות מחמירה למדרג פעילות מצומצמת. 
כמו כן הוחלט כי אזורי ההנחייה קו עימות, גולן צפון, גולן דרום, בקעת בית שאן (פרט ליישובים המופיעים בהחרגות), בקעה, ים המלח, עוטף עזה, ערבה ואילת יעברו ממדרג התגוננות מחמירה למדרג פעילות חלקית.
המדיניות בתוקף החל מיום רביעי, 18 ביוני 2025, בשעה 18:00 ועד ליום שישי ה-20 ביוני 2025, בשעה 20:00. 
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "ההחלטה על פתיחה הדרגתית של המשק והאזורים השונים היא מסר של ניצחון על האויב האיראני. הם באים לפגוע ולסגור, ואנחנו גם פועלים בהתקפה מולם וגם מגנים על האוכלוסייה וגם מתחילים בתהליך הדרגתי של פתיחת המשק והאזורים השונים, והכול בכפוף לשיקולי ביטחון.
העובדה שדווקא יישובי קו העימות בצפון ויישובי העוטף בדרום יקבלו הקלות גדולות יותר, בניגוד למצב שהם היו בו כל הזמן, היא גם מסר חשוב של חיזוק ומתן אפשרות דווקא לאזורים האלה, בקדמת המאמץ הלאומי שלנו.

העיקרון בכל הפעילויות ובכל ההחלטות הוא אפס ביורוקרטיה מול האזרחים. האזרח שצריך להיות מפונה, הוא מפונה באפס ביורוקרטיה - צריך לטפל בו, לעזור לו ולסייע לו. אז אני מברך על ההמלצה הזאת של צה"ל, הרמטכ"ל ופיקוד העורף.
לצד הלחימה העצימה שאנחנו ננהל מול איראן עד להסרת האיומים, לצד זה נפתח את המשק, נשחרר את הציבור ונחזיר את מדינת ישראל לפסים של יצירה, פסים של פעילות וביטחון".
מפקד פיקוד העורף, אלוף רפי מילוא: "פיקוד העורף פרוס וערוך ביחד עם ארגוני החירום וההצלה ועם המשטרה, עם כב"א ומד"א, עם הרשויות המקומיות, באמת כדי לתת מענה מהיר בכל אירוע. 
אנחנו נמשיך וניתן ביטחון, ונמשיך וניתן מענה בכל אירוע שיקרה. אחרי הערכת מצב שעשינו, גם בהסתכלות רחבה וגם בהסתכלות על העורף עצמו, כשראינו גם את החוסן הגדול של האוכלוסייה וכשראינו גם את ההתנהגות באמת הראויה לציון של האזרחים, אנחנו המלצנו, והשר אתה אישרת, להיכנס להקלות מסוימות במרחב העורף.
אני חושב שזה מאוד מאוד חשוב, זה מראה על חוסן, זה מראה על יכולת באמת לחזור לפעילות, אבל זה מתבסס הרבה מאוד גם על צה"ל, על ההתקפה, על ההגנה, אבל זה מתבסס גם על ההתנהגות של האוכלוסייה.
ואני חושב שמאוד חשוב להדגיש שזה לא אומר שהמלחמה נגמרה, האזרחים צריכים להמשיך ולהקפיד על הנחיות פיקוד העורף, וחייבים, ברגע שהם שומעים התראה, לפעול ולהתמגן, כי זה באמת מציל חיים, וזה מאפשר לנו להמשיך לתקוף ולפגוע באיראן".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הקלו בהנחיות ועל הבוקר מטח טילים בזמן שכולם בדרך לעבודה (ל"ת)
    אמיר 06/2025/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור