תקשורת ומדיה

הצופים הזדעזעו לאחר ש"מלאך המתנות" הותקף בשידור: "מנצל את המצב"

אחרי שספג ביקורת חריפה מעמית סגל, "מלאך המתנות" שי גראוכר, הגיע להגיב בתוכניתם של "אברי ושרקי" וחטף תגובות קשות גם פנים מול פנים. הצופים הזדעקו:  "איך נתת לו לדבר ככה?"

מערכת ice |  6
אברי גלעד ויאיר שרקי (צילום מתוך "אברי ושרקי", ערוץ 12)
איש העסקים והפעיל החברתי, שי גראוכר, נודע בין היתר בכינוי "מלאך המתנות". האיש, העומד בראש ארגון "ביחד ננצח", מככב כידוע בימים אלה בסרטונים בהם הוא נראה מחלק אייפונים, חולצות חתומות של מסי ואפילו רכב ספורט  לשורדי השבי.
 גראוכר, שספג ביקורת מרומזת אך קשה מצד עמית סגל, שטען כי איש העסקים נותן בסטורי ולא בסתר, הגיע לתוכנית של "אברי ושרקי" על מנת להגיב ולהסביר מהיכן הכסף. גראוכר הבהיר כי המימון למתנות מגיע מתרומות של אנשים עשירים ואוהבי ישראל מארה"ב, אותם הוא מכיר בין היתר משירות ה-VIP שהוא מספר להם בעת ביקוריהם בארץ.
איש העסקים אף התגונן והוסיף כי הליווי של משפחות החטופים והחללים לא מתחיל ביום מסירת המתנות אלא הולך שנתיים אחורה. עוד הדגיש גראוכר כי רוב התרומות שלו ניתנות בסתר ואלו מהן הגלויות נועדו לקדם אחדות ונתינה.
הפעיל החברתי, שהציג מארז המיועד לאלמנה והסביר כי בכל יום שישי הוא מגיע לקברי חללי המלחמה בהר הרצל, ספג ביקורת קשה מג'וש בריינר, כתב הפלילים של עיתון הארץ שישב מולו בפאנל "אברי ושרקי" ותקף: "ראיתי אותך גם בבתי קברות מצלם את עצמך. זה גם די מפתיע שתמיד שאתה נותן את האייפונים, תמיד יש מישהו שבמקרה מצלם אותך. זה לא כוחות, כי לך יש המון כסף"..., הוסיף הכתב וגילה כי בועטים בו מתחת לשולחן על מנת לגרום לו להפסיק את הביקורת. "זה לא נעים לראות אותך מנצל את המצב שהם נמצאים בו", המשיך בריינר.
גראוכר, שהגיב על הביקורות, הבהיר: "אנשים כמוהו ועוד אנשים שבמקום לראות את הטוב, בוחרים לראות ברע. רוב המשפחות פנו אליי לבוא... אני לא צריך להסביר את עצמי... בוא נפיץ אהבת חינם ונהיה מאוחדים".      
  
מגיש התוכנית, אברי גלעד, שיצא להגנתו של גראוכר, טען כי לדעתו "יש לפרסם את הנס" ושיתף כי הטלפון שלו מוצף מהודעות של אנשים שמדברים בשבחו של איש העסקים והתרומות הרבות שלו שנעשות ללא פרסום: "אני מקבל מלא הודעות איך נתת לג'וש לדבר ככה לגראוכר. אנחנו נותנים לכל אחד לדבר, כל אחד אחראי על מעשיו", סיכם גלעד.
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    עיתונאי קטן שלי.
    יצחק 10/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם כותבים בעיתונים מה שהם רוצים מסרסים מלכלכים בלי שום רחמים נכנסים אל המיטות מציצים מהחורים ואין מה לעשות אין פה רחמים מלבינים את הפנים פוגעים במשפחה אם היום היה תורי אז מחר יהיה תורך המלך הוא עירום וכולנו ילדים שרואים לו את הטוסיק שותקים ולא קמים אז איך אתה ישן בלילה עיתונאי קטן שלי איך אתה נרדם שי המשך בפעילותך הברוכה. "הקב"ה ישלם שכרך"
    סגור
  • 5.
    קו הצרעות של ערוץ 12
    רונית 10/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה לא רק עמית סגל שתקף, כל הפאנל של המגעילים מחדשות 12 הצטרף למקהלה הצרעות אבל זה מה שמצופה מאנשים שלא יודעים לעשות עבור אף אחד מלבד עצמם, האם עמית סגל עצמו עשה אי פעם משהו מבלי לגבות עליו תשלום?!! אפילו את האג׳נדה שלו הוא יקדם אם זה לא מקדם את חשבון הבנק שלו - והאם יש לו אג׳נדה בכלל מלבד כסף ?!? לא ברור בכלל - כיפת המחמד של ערוץ 12 הוכיח שוב שהוא נמצא במקום אליו הוא ראוי - ושהוא חלק אינטגרלי מקו הצרעות של N12 הוא לא נטע זר שם, אלא קורץ בדיוק מאותו חומר טמא של יתר המגישים
    סגור
  • 4.
    שי מדהים- אנשים קטנים וקטנוניים יוצאים נגדו
    רוני 10/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תתביישו! כאחךו אנ'ים אחרים לא מצטלמים עם כל אחד. קרק בגלל שהוא דתי תוקפים אותו. אנטישמיות ביננו. לא למדנו כלום כלום
    סגור
  • 3.
    שי מדהים! עושה חסד אדיר-וזכותו של אחר לחשוב אחרת
    מירי 10/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש המון עניין סביב החטופים ועם שלם נושם טוב יותר עם כל אחד שחוזר. להם ולכל האלמנות, יתומים וכו מגיע חיים טובים ושמחים. אני בטוחה שהם ישמחו לכל עזרה או יחס מקטן ועד גדול. שי מראה רק קטע קטן מתוך חסד גדול שהוא עושה לאותן משפחות. הוא מפרסם את הנס וגורם לאחרים לרצות לתת ולתרום וחשוב מכך מביא את הסיפורים של אותם האנשים לקדמת הבמה. -ישר כוח יחד עם זאת אני מבינה את הביקורת של סגל יש בזה מידה של ראווה׳ וזכותו לא להתחבר לדרך בה פועל שי.
    סגור
  • 2.
    מה איכפת להם?!
    עדינו העצני 10/2025/26
    הגב לתגובה זו
    2 0
    יש הרבה אנשים שתורמים לכל מיני דברים, ומונצחים על ידי שלט או קריאת שם המוסד וכדומה על שמם. זה מקובל בכל העולם. למה לשי גראוכר אסור לעשות זאת? ובפרט שעל ידי זה הוא מעודד אנשים נוספים לתרום לו. אם זה מפריע למישהו - שיחזיק את זה בבטן. קצת פרגון לא יזיק גם לעמית סגל וגם לג'וש בריינר, שלפי מיטב ידיעתי הם לא עשו שום דבר בסגנון של גראוכר.
    סגור
  • 1.
    עמית סגל עיתונאי חצר קטן בשרות נתניהו (ל"ת)
    יקי 10/2025/26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור