תקשורת ומדיה

כתבת כאן 11 על השופטים במשפט נתניהו: "נמצאים במצוקה קשה"

בעקבות ההצעה למחוק את סעיף השוחד המרכזי בתיק 4000, שלי טפיירו מביאה קולות מתוך המערכת ומסבירה מדוע השופטים מנסים לקצר את ההליך המשפטי הממושך בכל מחיר
כאן 11 (צילום חיים גולדברג, פלאש 90)
כתבת המשפט של כאן 11, שלי טפיירו, התייחסה  לידיעה שהגיעה אמש (שני) מבית המשפט המחוזי בירושלים - שבה נודע כי השופטים במשפט בנימין נתניהו, רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ועודד שחם, הציעו למחוק את סעיף השוחד המרכזי בתיק 4000, הצעה שעלתה גם שלוש שנים קודם לכן.
שלי טפיירו טוענת כי הצעה זו משקפת את מצבם המעורער של מקבלי ההחלטות: "שופטים שדיברתי איתם לאחר המלצת השופטים אומרים לי: המלצת השופטים בעיתוי הזה מלמדת גם על מצוקה קשה בה נמצא הרכב השופטים נוכח לוחות הזמנים וההליך המשפטי הממושך, כזה שעוד צפוי להימשך כאן זמן רב אם לא יצטמצם כתב האישום".
ההצעה שעלתה לראשונה ב-20 ביוני 2023 חוזרת פעם נוספת לשולחן, זאת בעקבות התקופה הממושכת שבה מתנהל ההליך המשפטי, והיעדר הצפי לסיום בתקופה הקרובה. המהלך מסמל ניסיון של השופטים הממונים לקצר את התהליך, על רקע סירוב התביעה וההגנה לשמיעת התיק חמישה ימים בשבוע. 
איש תקשורת נוסף שהביע ביקורת על התנהלות ההליך המשפטי הוא הפרשן הפוליטי של ערוץ 14, יעקב ברדוגו, שפתח את דבריו בתוכנית הרדיו 'גלי ישראל' בסקירת היקף האירוע, והמחשה עד כמה הוא השפיע על החברה הישראלית. "השופטים מציעים היום למחוק את סעיף השוחד מתיק 4000, וזה אירוע לא פחות ממטלטל. עברנו תשע שנים ארוכות של חקירות, של עינוי דין, חמש מערכות בחירות סוערות, 98 דיונים ממושכים בבית המשפט, ובעיקר - קרע עמוק ומדמם בתוך החברה הישראלית", פתח ברדוגו את התוכנית באמירות קשות. 
פרשן ערוץ 14 יצא בביקורת כלפי העומדים בראש המערכת שהובילו את הגשת כתב האישום נגד נתניהו. "הנה היום מגיעים השופטים עצמם, ומאמצים הלכה למעשה את גרסתם של שלמה פילבר ושל בנימין נתניהו, ולא את הגרסה של הפרקליטות", אמר בתוכנית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה