תקשורת ומדיה
טלטלה בעיתון הארץ: 19 עיתונאים יפוטרו "ימים קשים עבורנו"
לאחר משבר ממושך, נחתם הסכם המסדיר את גל הפיטורים וצמצום המשרות בעיתון. אילו עיתונאים ייפגעו מהמהלך, מהם תנאי הפרישה המשופרים ואיזו הבטחה דרמטית ניתנה לעובדים שיישארו?
היום (ראשון) נחתם הסכם המסדיר את הליך הצמצומים בארץ. זאת לאחר שהנהלת העיתון הודיעה כי בשל המלחמה הארוכה ובשל המשבר בענף העיתונות היא חייבת לצמצם תחומי סיקור ולפטר עובדים .
בחודש האחרון קיימה נציגות העובדים מו״מ אינטנסיבי מול ההנהלה. בעקבות המו״מ מספר המפוטרים המיוצגים קטן בשליש. כמו כן נעשה מאמץ למצוא פתרון עבור המועמדים לפיטורים. מאמצים אלו יימשכו בשבועות הקרובים.
יעל קציר, יו״ר ועד ארגון העיתונאים בהארץ: ״אלה ימים קשים מאוד עבורנו. להפרד מחברים שהכרנו שנים בגלל ששולחים אותם הביתה. עשינו ככל יכולתנו כדי לצמצם עד כמה שאפשר את מספר המפוטרים ועדיין זה כואב".
להלן עיקרי ההסכם: סיום העסקה: עד 19 עיתונאים ועיתונאיות ביחידת המיקוח יזומנו לשימוע עד ליום 13.8.2026. המפוטרים יהיו זכאים לתנאי הפרישה משופרים שהוצעו במסגרת תוכנית הפרישה מרצון.
צמצום היקף משרה: משרתם של עד 5 עובדים ועובדות תצומצם בהיקפים של בין 10% ל-50%. חסינות מפיטורי צמצום: העיתון מתחייב שלא לבצע פיטורי צמצום נוספים עד ליום 12.7.2027, למעט במקרה חריג בהם תוצאות "הארץ" יחרגו ב-40% מתחת לתוכנית העסקית ל2027.
עוד ב-
מענק חלוקת רווחים: שיפור הסעיף בהסכם הקיבוצי כך שבמשכורת חודש דצמבר בכל שנה, יהיו העיתונאיות זכאיות למענק חלוקת רווחים בגובה 3% מהרווח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(10):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
9.הארץ מדוייקאשת מודיעין 07/2026/14הגב לתגובה זו0 1הארץ עיתון מדוייק לאמת שבמציאות. צריך לחזק אותו.סגור
-
8.אני מתפלל שהעיתון יסגר סופית חלום שליאיש ימין. 07/2026/13הגב לתגובה זו0 0זה החלום שלי שהעיתון יסגר סופית תודהסגור
-
7.דיז א ב 07/2026/12הגב לתגובה זו0 0שלום ולא להתראותסגור
-
6.אין לו זכות קיוםרודלף מורט 07/2026/12הגב לתגובה זו4 0עיתון אנטי ציוני שכל מי שמשלם על מינוי תורם לשנאת ישראל בארץ ובתפוצות.סגור
-
אנטי יהודימני 07/2026/13הגב לתגובה זו3 0אויב של עם ישראלסגור
-
5.פיטורין?מרכז 07/2026/12הגב לתגובה זו0 0הכל זה מלמעלה ישתבח שמו לעד מי שלא מבין לא יבין זאת עד למכה הבאהסגור
-
4.תתחילו לחשוב למה אתם במצב הזה (ל"ת)עו''ד אחד 07/2026/12הגב לתגובה זו4 1סגור
-
3.לפטר את כולם ולסגור את העיתון של הגיס החמישי!!! (ל"ת)אילן 07/2026/12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.דיבת הארץ. אתם תתרסקו בצדק!!! (ל"ת)ג'ורג 07/2026/12הגב לתגובה זו6 1סגור
-
1.לא ברור לי למה רוצים לפטר אותי?NRMG 07/2026/12הגב לתגובה זו4 0השמצתי את המדינה אמרתי את מה שאמרו לי להגיד אפילו אם הרגשתי שבא לי להקיא. גיליתי נאמנות לשמאל ועשיתי הכול על מנת להשאר במערכת. תבינו--זאת פרנסה. ולמרות הכול מפטרים אותי? (יובהר שלכותב אין באמת קשר כלשהו לעיתון והדברים נכתבים בהומור אם כי מייצגים את המציאות)סגור



