תקשורת ומדיה
מכה לאסף רפפורט ורשת 13: הכתב הוותיק עוזב לאחר למעלה מעשור
אבידה קשה לערוץ עם הודעת עזיבתו של העיתונאי הבכיר שהיה אחראי לחלק מהסיקורים הגדולים והנרחבים בתולדותיהם. הכתב שהחל את דרכו עוד תחת חדשות 10 פורש לאחר למעלה מעשור
הטלטלות בערוץ 13 לא פוסקות, ובימים הקרובים הערוץ ייאלץ להיפרד מאחד השמות הגדולים. כתב החוץ של החברה, יוסף ישראל, הודיע על עזיבה של הערוץ לאחר למעלה מעשור בתפקיד, כך לפי פרסום של גיל משעלי.
במסגרת תפקידו בדסק החוץ של הערוץ, היה אחראי על סיקור האירועים הבינלאומיים המרכזיים והמשפיעים בעולם - החל מתהליכים גיאופוליטיים מורכבים ומערכות בחירות בארה"ב ובאירופה, ועד למשברים גלובליים ואסונות טבע. לאורך השנים בלט ישראל בדיווחי שטח חיים מזירות עימות ואירועים חמים ברחבי הגלובוס (כמו הסיקור מקווי החזית במלחמה באוקראינה).
ישראל החל את דרכו ב-2014 כעורך חדשות בדסק הדיגיטל של nana10 ולאחר מכן בחדשות 10. עם הזמן מונה לעורך בכיר ולסגן העורך הראשי של אתר חדשות 13. ב-2018 הוא עבר לתחום שידורי הטלוויזיה והצטרף לדסק החוץ כקשב (תחת ניהולו של נדב איל), וב-2020 הוא מונה באופן רשמי לכתב חדשות החוץ של "חדשות 13" ולמגיש מבזקים ומשדרים בערוץ. בשלב הזה טרם נודע מה יהיה התפקיד הבא של הכתב.
כזכור, אסף רפפורט שמחכה בימים אלו לרכוש את החברה מטלטל את רשת 13 ואת חדשות 13 עם גל פיטורים חסר תקדים. לאחרונה מספר עיתונאים בכירים במערכת קיבלו הודעה הקוראת להם להתפטר מתפקידם, ביניהם כתבת הבריאות הילה אלרואי ושליחת הערוץ לארה"ב, נריה קראוס. וזאת לצד גל עזיבות עצמאי מתמשך שמכה בערוץ.
עוד ב-
חודשים ספורים לאחר שעובדי חדשות 13 נאבקו למניעת השתלטותו של פטריק דרהי על הערוץ, הרוחות במערכת שוב סוערות - הפעם מול קבוצת המשקיעים החדשה בראשות יזם ההייטק אסף רפפורט וקרן "מריט". למרות שהעסקה נתפסה בתחילה כבשורה לעצמאות הערוץ, מינויים אחרונים והתנהלות המקורבים לרפפורט מעוררים חשש כבד בקרב העיתונאים מפני פגיעה בהפרדה המבנית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.העתונאים כדוגמת קראוס,חודורוב ודומיהם קוברים את 13. (ל"ת)תכלס 08/2026/02הגב לתגובה זו1 0סגור
-
4.ערוץ טוב חוץ מכמה עיתונאים שהורסים אותטא א 07/2026/31הגב לתגובה זו0 0ערוץ 13 הוא ערוץ טוב אבל יש בו כמה עיתונאים שממש הורסים אותו הם בעלי דעות שמלאניות קיצוניות ביותר והם לצערי שולטים בערוץ חלק נכבד מהם הם שופרות השמאל ומכוני רעל דל השמאל אים היו מתמתנים בדיעותיהם ובהשפעתם הערוץ היה שורד יפה וחבל מאוד אני מאוד אוהבת את המשבצת הבוקר למשלסגור
-
3.אני מאוכזב מהרכש החדש - מיקי שמש וסולימן מסוואדה (ל"ת)יששכר 07/2026/31הגב לתגובה זו0 3סגור
-
2.נקווה שכולם בערוץ יחשבו מסלול מחדש (ל"ת)ח 07/2026/30הגב לתגובה זו2 2סגור
-
1.בורחים מהספינה הטובעת. בצדק. ערוץ מיותר. (ל"ת)ענת 07/2026/30הגב לתגובה זו3 3סגור



