תקשורת ומדיה
מיקי לוין נגד מוריה אסרף: "שתתנצל, מציאות מסולפת"
כתבת הבידור והתקשורת של מעריב יוצאת במתקפה חריפה בעקבות עימות באולפן רשת 13 סביב דבריו של יאיר גולן על מכינת עלי. בטור שפרסמה היא טוענת כי לצופים הוצגה תמונה חלקית בלבד, וקוראת למוריה אסרף להתנצל
עימות סוער באולפן רשת 13 סביב דבריו של יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן על מכינת עלי ממשיך לעורר הדים גם מחוץ למסך. כתבת "מעריב" מיקי לוין פרסמה טור חריף נגד הכתבת המדינית מוריה אסרף, שבו האשימה אותה בהצגת תמונה חלקית של דברי גולן וקראה לה להתנצל בפני הצופים.
לטענת לוין, במהלך הדיון הוצגו לצופים רק חלקים מדבריו של גולן, בעוד שליבת טענותיו לא הובאה במלואה. לדבריה, "כשעיתונאי בוחר להציג לצופים רק חלק מהתמונה, משמיט את לב הטענה שעליה מתנהל הוויכוח, מסלף ומעוות את המסר, הוא כבר לא רק מפרש את המציאות, הוא מעצב אותה".
לוין טוענת כי גולן הבהיר בראיון המקורי שהביקורת שלו אינה מופנית כלפי תלמידי המכינה או בוגריה, אלא כלפי תכנים שלטענתו מועברים על ידי חלק מהמחנכים. היא מציינת כי לדבריו, בין היתר, מדובר באמירות קיצוניות נגד נשים, להט"ב וערכים דמוקרטיים, וטוענת כי החלק הזה הושמט בקטע ששודר.
הסרטון הזה מורכב מ 3 חלקים:
— סשימי תבורי 🎗️✊ (@Guitaryahu) August 1, 2026
1. הפתיח של מוריה אסרף.
2. הציטוטים של מורי ומחנכי מכינת עלי, כפי שהשמיע יאיר גולן, שאותם בחרה אסרף להשמיט מהפתיח שלה.
3. תגובתה של ח"כ אפרת רייטן,
לדברי אסרף.
יצפה הציבור וישפוט.@YairGolan1 @Efratrayten1 @DemocratsIL pic.twitter.com/mepPw1onVQ
בטור משבחת לוין את חברת הכנסת אפרת רייטן, שלדבריה החזירה את הדיון לעובדות. היא מצטטת את רייטן שאמרה במהלך העימות: "זו ההסתה הכי חמורה ששמעתי על יאיר גולן והדמוקרטים", וכן את דבריה לאסרף: "אני יושבת פה כדי לנהל דיאלוג ולא לשמוע ממך הטפות, בואי ניצמד לעובדות".
לדברי לוין, גם מי שחולק על עמדותיו של גולן מחויב להציג את דבריו במלוא ההקשר כדי לאפשר לציבור לגבש עמדה. היא מוסיפה כי תפקידה של העיתונות הוא "לתת לציבור את מלוא ההקשר, ואז לאפשר לו לגבש עמדה", ולא להסתפק בקטעים חלקיים.
עוד ב-
בסיום הטור מותחת לוין ביקורת גם על אופן ניהול הדיון באולפן וטוענת כי רייטן לא קיבלה הזדמנות להשלים את דבריה. היא אף מזכירה את הערתו של אייל ברקוביץ', שלפיה התוכנית "הפכה לערוץ 14", ומסיימת בקריאה למוריה אסרף להתנצל בפני הצופים. "כולי תקווה שגברת אסרף תפנה לציבור צופיה ותתנצל על הניסיון הלא תמים שלה למכור להם מציאות מסולפת", כתבה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.רפופורט צריך לעצב מדיניות של דיווח אמת ! אחרת 13 יעלם ! (ל"ת)אלי 08/2026/02הגב לתגובה זו1 0סגור



