תקשורת ומדיה

המיליארדר בהצהרה מפתיעה: "שוק ההון מונע מקנאה, לא מתאוות בצע"

איש העסקים צ'רלי מונגר טען כי המניע החזק ביותר בעולם הפיננסים הוא הקנאה, לא משנה כמה יש לאנשים מסוימים, למישהו אחר תמיד יהיה יותר"
צרלי מונגר (צילום צילום מסך יוטיוב יאהו)
"העולם לא מונע על ידי חמדנות. הוא מונע מקנאה", כך אמר המיליארדר צ'רלי מונגר במפגש השנתי של ה"דיילי ג'ורנל". המיליארדר בן ה-98, שהונו מוערך בכ-2.2 מיליארד דולר לפי מגזין פורבס. "לא משנה כמה יש לאנשים מסוימים, למישהו אחר תמיד יהיה יותר", הוא ציין.
זה סנטימנט שמונגר הביע בעבר, וכזה שייחס בעבר לחברו משכבר הימים ושותפו להשקעות, וורן באפט. אבל מונגר נראה בטוח שהוא התגבר על הנטייה בעצמו. "כבשתי את הקנאה בחיי. אני לא מקנא באף אחד", אמר מונגר. "לא אכפת לי מה יש למישהו אחר. אבל אנשים אחרים משתגעים מזה".
כמובן, קל יותר לומר זאת כשאתה מיליארדר. פורבס מונה יותר מ-1,300 מיליארדרים אחרים עם הון גדול משלו - כולל באפט, שיש לו שווי נקי מוערך של 106 מיליארד דולר - אבל הונו של מונגר עדיין מעניק לו את היכולת לחיות חיי נוחות נאים במיוחד.
המיליארדר צ'רלי מונגר טען שמעולם לא דאג להשוות את עושרו להונם של אחרים. במקום זאת, הוא אומר שהמוטיבציה שלו לצבור עושר הייתה תמיד הבטחת עצמאות, החופש לעשות מה שהוא רוצה בעסקים ובחיים - והוא רוצה שיותר אנשים ילכו בעקבותיו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה