נדל"ן ותשתיות
הישג לסמוטריץ': זה האתר הארכיאולוגי ביו"ש שהפך לאדמת מדינה
שטח פארק ההרודיון בגוש עציון יהפוך צפוי להפוך לאדמת מדינה, השר סמוטריץ': "בשורה חשובה להתיישבות, לגוש עציון ולצדק ההיסטורי"
המנהל האזרחי הודיע היום (שני) על הפיכת שטח פארק ההרודיון שבגוש עציון לאדמת מדינה. קידום המהלך הגיע לאחר שבמנהל רצו במשך תקופה ארוכה לקדם את תכנון ופיתוח מתקני האתר, בכך מקווים שיהפוך לאתר תיירותי.
סיבה נוספת להכרזה זו קשורה בהפיכת המבנים הזמניים שבמקום למבני קבע. כיום יש באתר הארכיאולוגי מבנים זמניים וקרוואנים, כעת יוכלו להפוך את המבנים לקבועים ולבנות בניית מרכז מבקרים חדש לצד שבילים קבועים לנוחות המבקרים.
ראש מועצת גוש עציון ירון רוזנטל אמר: "מדובר בבשורה אדירה. ההרודיון הוא אחד מהאתרים ההיסטוריים החשובים ביותר בארץ ישראל והוא פנינה תיירותית בינלאומית. כבר למעלה מ-20 שנה אנו עמלים על הפיכת הרודיון לאתר תיירות ומורשת מהשורה הראשונה. ההכרזה תהווה קטליזטור להפיכתו למוקד תיירות בינלאומי."
גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב: "בשורה חשובה להתיישבות, לגוש עציון ולצדק ההיסטורי. במשך קרוב לשנה אנו עמלים על קידום תהליכי הכרזה של קרקעות ביהודה ושומרון. לאחר ביצוע סקרי קרקע ובדיקות מעמיקות, המנהל האזרחי מבצע הכרזה של הקרקעות כאדמות מדינה. תהליכים חשובים מאוד כחלק מהמערכה על השטחים הפתוחים.
עוד ב-
אנחנו מובילים את התהליך באופן סדור ומקצועי ואני מודה למינהל האזרחי על קידום ההכרזות. ברכות לגוש עציון, להתיישבות ולמדינת ישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ערוץ 12 בתגובהמממ 04/2024/01הגב לתגובה זו0 0כתבינו נמצאים ליד המספרה של שרה...יש דיווח שיש שם כיור חפיפה שהוזמן מאליאקספרססגור



