נדל"ן ותשתיות

מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית הודיע: "אני עוזב"

מי שמונה לפני כארבע שנים למנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הודיע לשר הבינוי והשיכון על החלטתו. במברגר: "הגיעה העת להמשיך לאתגרים חדשים"
איציק יצחקי |  3
אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית (צילום ברונו שרביט, לעמ, פלאש 90/ נתי שוחט)
עו"ד אלעזר במברגר , שמונה לפני כארבע שנים למנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הודיע לשר הבינוי והשיכון על סיום תפקידו. בשבועות האחרונות עלו לא מעט שמועות לגבי עתידו של במברגר, ששקל לעזוב את תפקידו ולפנות אותו לאדם אחר.
במהלך תקופת כהונתו הוביל במברגר את גיבוש התשתית החוקית של ההתחדשות העירונית בישראל, מהלך שקיבל ביטוי בשני חוקי הסדרים שכללו אסדרה רחבה של התחום. לצד זאת, פעל להרחבה משמעותית של מערך המינהלות העירוניות להתחדשות עירונית המופעלות על ידי הרשות ברחבי הארץ, מערך הכולל כיום למעלה מ-50 מינהלות בכלל הערים. לאחרונה ניהל במברגר מאבק עיקש מול המארגנים. "בתוך 7 חודשים שכר המארגנים צנח ב-85%", נטען בדיון בכנסת, אחרי בחודש אוגוסט קבע יו"ר הרשות להתחדשות עירונית כי שכר המארגנים בפרויקטים של התחדשות עירונית יוגבל, וינוע בין 5-30 אלף שקל. בלשכת המארגנים תקפו כי "במקום להוזיל את עלות הפרויקטים, פוגעים בבעלי הדירות ופרויקטים נתקעים".
מהלכים מרכזיים נוספים שבלטו בתקופה זו היו חתימת הרשות על הסכמי מסגרת להתחדשות עירונית בהיקף של מאות מיליוני שקלים עם רשויות מקומיות רבות, במטרה לרתום אותן לקידום התחדשות עירונית בתחומן ולהאצת ההליכים להוצאת היתרי בניה. בנוסף, קידמה הרשות מהלך אסטרטגי לעידוד התחדשות עירונית בפריפריה, בדגש על ערים סמוכות גבול וערים המצויות על השבר הסורי-אפריקני. במסגרת זו קודמו עשרות רבות של מתחמי פינוי בינוי בערים אלה, לצד הפניית משאבי מדינה בהיקף של למעלה ממיליארד AEKHO לצורך סבסוד המתחמים, שאינם כלכליים באזורים אלה. במהלך השנה החולפת נרשמו 30 אלף יחידות דיור בהתחדשות עירונית - קרוב מאוד לשיא.
במברגר הודיע היום על החלטתו לשר הבינוי והשיכון, הודה לו על האמון והגיבוי ומסר "אני מסיים את תפקידי בשלב בו תחום ההתחדשות העירונית הפך לתחום הצומח והמשמעותי ביותר בענף הנדל"ן הישראלי, ובעלי דירות רבים זוכים לשדרוג אמיתי באיכות חייהם וביטחונם האישי דרך חידוש מרחב המגורים שלהם. אני שמח על הזכות שנפלה בחלקי לנהל את הרשות הממשלתית להתחדשות העירונית, שהיא מהטובות בשירות הציבורי, ולהוביל את מה שהיא בעיני אחת המשימות הלאומיות החשובות ביותר לעת הזו – חידוש ערי ישראל. בתום ארבע שנים מרתקות ומשמעותיות כמנכ"ל הרשות הגיעה העת להמשיך לאתגרים חדשים".
עו"ד אלעזר במברגר (50), בעל רקע עשיר בתחומי המשפט והמינהל הציבורי, החל את דרכו המקצועית במשרד האוצר, שם היה אמון על ההיבטים המשפטיים של פעילות המשרד בתחומי בינוי ושיכון, שלטון מקומי ומאקרו-תקציב. בשנת 2013 מונה כיועץ המשפטי של משרד הבינוי והשיכון, ובשנת 2020 כיהן כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון תחת השרה יפעת שאשא -ביטון. במאי 2021 מונה לתפקידו כמנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.
שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף ציין: "אני מודה לאלעזר במברגר על שנות פעילותו כמנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית. במהלך תקופת כהונתו, הוביל אלעזר פרויקטים משמעותיים שחיזקו את התשתית העירונית במדינת ישראל והשאירו חותם על תחום ההתחדשות העירונית.
"האגף תחת ניהולו הוביל מאות פרויקטים של פינוי-בינוי ותמ”א 38 שסייעו לשיפור איכות החיים של אלפי משפחות בישראל. אלעזר פעל להסרת חסמים בירוקרטיים וקידם רפורמות חשובות שאפשרו האצת תהליכי התחדשות עירונית ברחבי הארץ. אני מאחל לו הצלחה רבה בהמשך ובטוח כי ימשיך לתרום מניסיונו העשיר וכישוריו המקצועיים בכל אשר יפנה".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    כישלון מוחלט בכל הנוגע ליפקוד הממונה על פניות דיירים
    אלכס 04/2025/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין לו מה להתהדר אלא רק להתבייש בכל הנוגע לתיפקוד הממונה על פניות דיירים . הקודמת תיפקדה בשלהי תיפקודה תוך הפרת החוק של הרשות עצמה וכנראה פוטרה בקיץ 2024 או התפטרה , לקח חצי שנה למצוא מחליפה שנכנסה לתפקידה בדצמ' 24 וגם היא מפשלת .בקיצור - השירות שהפונים מקבלים מתחת לכל ביקורת ,גרועה ואין לו מה להתהדר בנוצות טווס שהרשות מעניקה את השירות הטוב ביותר במגזר הציבורי.
    סגור
  • 2.
    סיום התחדשות עירונית ארצית
    מרק 04/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    עם התפטרותו, תסתיים התוכנית התחדשות עירונית ארצית. יש כבר צפיפות שצריך להפסיק.
    סגור
  • 1.
    עדיין תקוע
    משה 04/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הוביל על הנייר הכל תקוע ל15 שנה עד בנייה והרסה.
    סגור