נדל"ן ותשתיות
מהפכה בחברת החשמל: זה הפיתוח שצפוי לחסוך מיליוני שקלים
חברת החשמל הודיעה על השלמת פיתוח ראשון מסוגו של מערכת רובוטית מתקדמת המותקנת על גבי רחפן, אשר צפויה להימכר למדינות נוספות ולחסוך מיליוני שקלים
חברת החשמל לישראל השלימה פיתוח ראשון מסוגו בעולם של מערכת רובוטית ייעודית המותקנת על גבי רחפן, המאפשרת התקנה ופירוק של כדורי אזהרה כתומים (כדורי סימון) על תיילי הארקה בקווי הולכה עיליים - ללא צורך במסוקים או בבמות הרמה.
מדובר בטכנולוגיה ישראלית כחול לבן, שפותחה כמענה לאתגר בטיחותי, תפעולי וכלכלי מורכב בהקמה ותחזוקת רשת ההולכה הארצית, ובראש ובראשונה במטרה לשמור על בטיחות עובדי החברה ושלומם. מדובר במהלך אסטרטגי הממצב את חברת החשמל בחזית החדשנות העולמית בתחום, ומבטא את מחויבותה לקידום בטיחות בעבודה, לחדשנות ולהתייעלות, זאת תוך יצירת פוטנציאל לייצא את הפתרון למדינות אחרות בעולם.
.jpeg)
קרדיט: יוסי וייס
כדורי האזהרה מותקנים על תיילי הארקה של קווי ההולכה, במרחקים קבועים של זה מזה ובגובה הנע בין 20 ל־70 מטר מעל פני הקרקע. תפקידם להתריע בפני כלי טייס הטסים בגובה נמוך - אזרחיים וצבאיים - על הימצאותם של קווי מתח במרחב, זאת בהתאם לדרישות רשות התעופה האזרחית וחיל האוויר.
מדובר באמצעי בטיחות חיוני למניעת תאונות אוויריות, שכן קווי הולכה עיליים מהווים מכשול משמעותי לכלי טייס הפועלים בגובה נמוך, במיוחד באזורים פתוחים או חקלאיים. מדי שנה מתקינה חברת החשמל אלפי כדורי אזהרה חדשים כחלק מהקמה ופיתוח שוטף של רשת ההולכה, ומבצעת תחזוקה והחלפה של כדורים נוספים בהתאם למצבם ולשחיקה הנגרמת מתנאי מזג האוויר והסביבה.

קרדיט: יוסי וייס
במרכז הפיתוח עומדת מערכת רובוטית מתקדמת (מטע״ד – מטען ייעודי) המורכבת על גבי רחפן. לצורך התקנה מהאוויר פותח כדור אזהרה ייעודי הכולל מנגנון חיבור אוטומטי מסוג Click Clamp, המאפשר לרחפן חיבור ופירוק של הכדור מהתייל באופן אוטומטי מבוקר. יכולת זו מאפשרת תהליך התקנה מדויק, ללא מגע יד אדם, בגובה רב ותוך שליטה מלאה של המפעיל מהקרקע בזמן אמת - ובכך מצמצמת באופן משמעותי את חשיפת העובדים לעבודה בעלת סיכון בגובה ובסביבת מתח חי.
עד כה, בוצעו התקנת הכדורים והחלפתם בשיטות מסורתיות שכללו שימוש במסוקים ייעודיים או בבמות הרמה ובצוותי שטח שביצעו עבודות מורכבות בגובה רב ובסביבת מתח חי. שיטות אלו כרוכות בחשיפה משמעותית לסיכונים בטיחותיים לעובדים, לצד עלויות תפעוליות גבוהות במיוחד ותיאומים לוגיסטיים מורכבים.
פיתוח המערכת החדשה נעשתה בשיתוף פעולה עם חברת קרונוס הישראלית ולאחר הליך פומבי שנערך בחברת החשמל. הטכנולוגיה החדשה צפויה להחליף בהדרגה את שיטות ההתקנה המסורתיות, ולהביא בראש ובראשונה לשיפור דרמטי ברמת הבטיחות לעובדי החברה. בנוסף, הפיתוח צפוי להביא לחיסכון גדול בעלויות ההתקנה והתחזוקה ולייעול משמעותי בתהליכי העבודה וכוח אדם.
עוד ב-
הרצל פרידמן, סמנכ"ל הנדסה ואסטרטגיה, חברת החשמל לישראל: "הפיתוח משקף תפיסה רחבה יותר בחברת החשמל לפיה על חדשנות טכנולוגית לשרת בראש ובראשונה את בטיחות העובדים ואת רציפות ואמינות רשת החשמל. שילוב של פיתוחים טכנולוגיים מעין אלו מאפשרים לנו לבצע עבודות מורכבות בצורה מדויקת, יעילה ובטוחה יותר, תוך צמצום התלות באמצעים כבדים ובתהליכים לוגיסטיים מורכבים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



