נדל"ן ותשתיות

עסקת ענק: ביג מוכרת את נכס היוקרה ב-300 מיליון שקל

חברת הנדל"ן המניב מתכננת יציאה מלאה מהפעילות בארה"ב. מוכרת את הנכס בנבאדה במחיר גבוה מהשווי בספרים ומתכננת מכירת הנכס האחרון בפנסילבניה. בנוסף, החברה מכרה גם את האחזקות בחברות הבנות בצרפת
חי גאליס מנכ"ל BIG (צילום יחצ)
חברת ביג, העוסקת בנדל"ן מניב בישראל אבל גם בארה"ב, מתכננת לצאת מההשקעות שלה במדינה וערכה ביממה האחרונה עסקת ענק למכירת האחזקות שלה בנבאדה. בנוסף, היא ערכה עסקה גדולה גם בצרפת.
ביממה האחרונה השלימה החברה את מכירת מרכז הקניות שלה בארה"ב לפי שווי של 103 מיליון דולר (יותר מ-300 מיליון שקל). החברה השלימה את מכירת חלקה במרכז הקניות "ספארקס" בנבאדה בתמורה המשקפת שווי נכס גבוה, מעל לשווי בספרים, והיא בדרך ליציאה מלאה מארה"ב עד סוף השנה. ביג החזיקה ב-80% מהמתחם בארצות הברית. השווי בספרים עמד על כ-95 מיליון דולר נכון לסוף הרבעון הראשון של 2026.
כחלק מקידום העסקה, חברת הבת של ביג העמידה לרוכשת הלוואת גישור לחצי שנה, בגובה 75 מיליון דולר, עם ריבית של 6% לשנה ותגובה בשעבוד על הנכס לטובת ביג. לרוכשת ניתנה זכות להאריך את ההלוואה לשתי תקופות נוספות בנות 3 חודשים כל אחת, בתמורה לתשלום עמלות הארכה. מכירת הנכס תואמת את אסטרטגיית החברה לצאת לחלוטין מפעילותה בארה"ב. כעת נותר בידי ביג נכס בודד אחרון במדינה מרכז הקניות The Waterfront בפנסילבניה, אותו צופה החברה להעמיד למכירה עוד במהלך השנה הנוכחית.
לגבי העסקה בצרפת: החברה מכרה את מלוא החזקותיה בחברות הבנות BIG Opium ו-BIG Opium 2, המרכזות את פעילות האחסנה והלוגיסטיקה של החברה בצרפת. המניות יימכרו לשותף המקומי של ביג בשותפויות אלו. תמורת מכירת המניות, תקבל ביג כ-23.4 מיליון אירו (סכום הקרוב לשווי בספרים). הסכום ישולם עד לסוף שנת 2028.
עוד קובע ההסכם מנגנוני הגנה נוקשים לטובת ביג: כל סכום שיפגר בתשלום יישא ריבית של יוריבור פלוס 5%, ובמידה ומלוא התמורה לא תשולם עד לאוקטובר 2029, תעבור לידי ביג שליטה מלאה בשותפות, לרבות הזכות לממש את נכסיה, עד לכיסוי החוב.
בנוסף למכירת המניות, חתמו הצדדים על הסכם להקדמת פירעון הלוואות הבעלים שהעמידה ביג לשותפויות בעבר. סך הלוואות אלו עומד כיום על כ-19.9 מיליון אירו, והן ייפרעו עד לסוף שנת 2027 (בתוספת ריבית). גם כאן הובטחו זכויותיה של ביג עם קנסות ריבית משמעותיים במקרה של עיכוב (יוריבור + 5%), וכן ערבות אישית מצד השותף לתשלום החוב שתחל בשנת 2029 במידה וההלוואות לא יוחזרו במלואן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה